Les activitats d’aquest març s’inclouen en les Jornades per la Igualtat de Gènere organitzades al voltant del Dia Internacional de les Dones. Els Clubs de Lectura Fàcil, Infantil i Adult continuaran celebrant les seves sessions en format virtual per comentar els llibres escollits.

  • Categoritzat com: Cultura i Festes
  • Serveis associats: Biblioteca

 

La Biblioteca Josep Salceda i Castells de Cambrils ha programat aquest mes de març tres activitats per fomentar la igualtat de gènere que s’inclouen en les jornades comunitàries organitzades al voltant del Dia Internacional de les Dones.

La primera activitat, el mateix dia 8 de març a les 18 hores, serà l’estrena al Canal Youtube de la Biblioteca de l’espectacle de narració de contes virtuals per la igualtat a càrrec de Sílvia Palazón.  El divendres 12 de març a les 18 hores la mestra i experta en didàctica del còmic M. Rosa Aparicio Beltran oferirà la conferència “Wonder woman: el feminisme com a superpoder” a través de la plataforma Jitsi Meet (inscripcions a bib@cambrils.cat). Finalment, el 25 de març a les 18 hores Clara  Algaba Trias de La Boia Teatre representarà en directe a l’Instragram @laboiateatre l’espectacle familiar “Blauró, el poble que només coneixia dos colors”.

D’altra banda, els clubs de lectura continuaran les seves sessions en format virtual. El Club de Lectura Adult, coordinat per Rosana Andreu, celebrarà la seva trobada mensual el 19 de març per comentar la novel·la “Dona al punt zero” de Nawal el Sadawi. El Club de Lectura Infantil es connectarà el 26 de març per parlar de “La teranyina de la Carlota” d'E.B. White. El Club de Lectura Fàcil, coordinat d’Helena Martínez del Servei Local de Català, dedicarà les cinc sessions del març al llibre “84, Charing Cross Road” d’Helene Hanff.

PROGRAMA D’ACTIVITATS

Club de lectura fàcil

Trobada per a parlar i comentar les lectures escollides.

Dimecres 3, 10, 17, 24 i 31 de març a les 19 h, sessions virtuals per a comentar el llibre 84, Charing Cross Road, d’Helene Hanff, amb la coordinació d’Helena Martínez, del Servei Local de Català.

Activitat de la Biblioteca Josep Salceda i Castells en col·laboració amb el Servei Local de Català, per a membres del club de lectura.

CONTA CONTES VIRTUALS PER LA IGUALTAT

Activitat inclosa a les Jornades per la igualtat de gènere

Dilluns 8 de març a les 18 h, estrena al Canal Youtube de la biblioteca (https://www.youtube.com/user/CanalBibCambrils) de l'espectacle de narració  Contes virtuals per a la igualtat, a càrrec de Sílvia Palazón.

Activitat englobada dins dels actes de les Jornades per a la igualtat de gènere organitzades pel Departament de Drets Socials i Igualtat de l'Ajuntament de Cambrils.

Wonder woman: el feminisme com a superpoder

Conferència virtual inclosa a les Jornades per la igualtat de gènere

Divendres 12 de març a les 18 h, Conferència Wonder woman: el feminisme com a superpoder, a càrrec de Ma Rosa Aparicio Beltran, mestra i experta en didàctica del còmic. Activitat inclosa dins de les Jornades per la igualtat de Gènere. Imprescindible la inscripció prèvia a bib@cambrils.cat.

La sessió es realitzarà en línia a través del programa Jitsi Meet.

Activitat de la Biblioteca Josep Salceda i Castells amb la col·laboració del Campus Extens de la URV a Cambrils.

Club de lectura adult

Es comentarà la novel·la Dona al punt zero, de Nawal el Sadawi

Divendres 19 de març a les 18 h, sessió virtual del Club de lectura per a comentar el llibre Dona al punt zero, de Nawal el Sadawi.

Activitat de la Biblioteca Josep Salceda i Castells coordinada per Rosana Andreu. Es realitzarà a través de la plataforma Jitsi i amb inscripció prèvia per poder participar.

Blauró, el poble que només coneixia dos colors

Hora del conte per a nens i nenes sobre la Igualtat de gènere

Dijous 25 de març a les 18 h, Blauró, el poble que només coneixia dos colors, hora del conte virtual a càrrec de Clara Algaba Trias, de La Boia Teatre, que es representarà en directe a l'Instagram de La Boia Teatre (@laboiateatre). Activitat organitzada per la Biblioteca Josep Salceda i Castells.

Un poble que només coneix dos colors el blau i el rosa. El blau és per tot el que sigui masculí, i el rosa per tot allò femení. Un nen que es planteja canviar de color i gràcies a l'ajuda de la nena nova del poble entendrà que és igual ser un nen per poder jugar amb tota la paleta de colors.

Una història on els colors canviaran el món. Una nena i un nen que no volen etiquetes, sinó jugar amb tots els colors que existeixen al planeta.

Club de lectura infantil

Trobada mensual del club per a comentar el llibre La teranyina de la Carlota

Divendres 26 de març a les 18 h, sessió virtual del Club de lectura per a comentar el llibre La teranyina de la Carlota, d'E.B. White.

Activitat de la Biblioteca Josep Salceda i Castells amb la coordinació de Rosana Andreu. Es realitzarà a través de la plataforma Jitsi i amb inscripció prèvia per poder participar.