L’obra de la bibliotecària Rosana Andreu gira al voltant d’un assassinat per violència de gènere

  • Serveis associats: Biblioteca

RÀDIO CAMBRILS, 28/11/2023

El club de lectura adult de la Biblioteca Josep Salceda i Castells de Cambrils parlarà aquest dimarts sobre el llibre ‘Una taca de sang’ de la bibliotecària Rosana Andreu. Es farà dintre dels actes que ha organitzat l’Ajuntament de Cambrils per les Jornades dels Bons Tractes i el club el conduirà la professora retirada i apassionada de la lectura, Isabel Castro.

‘Una taca de sang’ és la primera incursió de Rosana Andreu en la novel·la negra. La trama gira al voltant de l’assassinat d’una dona que molt aviat es coneix que ha estat víctima de violència de gènere. A partir d’aquí i amb una narradora principal, la Blanca, l’autora fa reflexionar els lectors sobre diverses temàtiques com la violència masclista, el feminisme en totes les seves vessants, el sexe o la vida quotidiana d’un poble o d’un barri. Ho fa des de punts de vista molt diversos i sota la personalitat pròpia de cada personatge.

L’autora d’’Una taca de sang’ considera que el llibre es pot englobar en dos gèneres, en el negre, perquè hi ha un assassinat i el misteri que l’envolta, però també creu que és una obra feminista per tal com es tracten els temes.

L’escriptora assegura que és molt observadora i que quan va en tren o en metro, per exemple, sempre imagina la història que hi ha darrere els i les viatgeres.

Els personatges d’’Una taca de sang’ són ficticis, tot i que Rosana Andreu reconeix que ha anat agafant alguns trets de persones que han passat per la seva vida. El mateix succeeix amb les localitzacions. Les del llibre no existeixen a la realitat, però, en alguns casos s’ha inspirat en llocs o establiments que ella recorda.