La companyia Les Granotes presentarà l’espectacle de titelles “La cigonya i el mussol valent” el 14 d’octubre a les 18 hores. L’actriu Àngels Bassas llegirà la correspondència de Margarida Xirgu acompanyada del violoncel d’Esther Vila el 30 d’octubre. Per assistir a les activitats caldrà fer inscripció prèvia a la biblioteca.

  • Categoritzat com: Cultura i Festes
  • Serveis associats: Biblioteca

La Biblioteca Pública Municipal Josep Salceda i Castells de Cambrils ha programat per aquest octubre un espectacle de titelles, una xerrada de l’escriptora Carme Riera i la psicòloga Pilar Arlándiz i una lectura dramatitzada en el marc de l’Any Margarita Xirgu.

A més, les persones inscrites al Club de Lectura Adult es trobaran el 2 d’octubre per a comentar la novel·la «Jo sóc aquell que va matar Franco», de Joan-Lluís Lluís, guardonada amb el Premi Sant Jordi 2017.

Totes les activitats tenen places limitades i es faran amb inscripció prèvia. L’horari d’hivern de la biblioteca és dilluns a divendres de 10 a 13 hores i de 16 a 20 hores.

Titelles «La cigonya i el Mussol Valent»

La companyia de teatre de titelles Les Granotes presentarà l’espectacle de titelles al voltant de la por «La Cigonya i el Mussol Valent» el dimecres 14 d’octubre a les 18 hores a la biblioteca. El guió, construcció de titelles i manipulació és a càrrec de Paquita Basas, amb escenografia de Xavier Bragulat i Paquita Basas. Per assistir a l’espectacle, adreçat als més petits, caldrà inscriure’s prèviament a la biblioteca.

“Un mussol que s'ha perdut i encara no sap volar troba un lloc on descansar i quedar-s'hi a viure. Però una cigonya que està covant un ou no vol que el mussol espanti el pollet quan aquest neixi, i li diu que és millor que busqui un altre lloc per viure. Una òliba que viu en un tronc li ensenya com ha de bategar les ales, però el mussol té por.

L’endemà al matí, quan la cigonya se'n va a buscar menjar i una serp li vol prendre l'ou, el mussol volarà fins a espantar la serp i recuperar, així, l'ou de la cigonya. S’ha de ser valent per aprendre a volar, però després de vèncer la por, el Mussol tindrà una bona recompensa.”

Xerrada «Assumir el destí i la culpabilitat»

El 26 d’octubre a les 19 hores l’escriptora Carme Riera, autora de «Les darreres paraules», i la psicòloga Pilar Arlándiz, especialista en desenvolupament personal i intel·ligència emocional, oferiran la xerrada “Assumir el destí i la culpabilitat”. Per assistir-hi caldrà inscriure’s prèviament a la biblioteca.

L’activitat s’emmarca en el cicle de converses «Avui també és Sant Joan», que combina la creació literària guardonada pel Premi BBVA Sant Joan i valors que formen part de l’actualitat de la nostra societat i que generen un constant debat sobre com s’han d’interpretar els fets i emocions de l’existència. És un projecte de la Fundació Antigues Caixes Catalanes amb el suport del BBVA.

Lectura dramatitzada «La correspondència de Margarida Xirgu»

Finalment, el 30 d’octubre a les 19 hores la biblioteca ha programat una activitat amb motiu de l’Any Margarida Xirgu, per commemorar els 50 anys de la seva mort.

La lectura dramatitzada «La correspondència de Margarida Xirgu» repassa l’epistolari de la coneguda actriu, directora i pedagoga teatral, que a causa dels seus viatges i exili, permet emprendre un viatge a través de la seva personalitat i dels esdeveniments històrics que va viure.

La lectura anirà a càrrec de l’actriu i escriptora Àngels Bassas, amb l’acompanyament musical d’Esther Vila al violoncel, que recolzarà dramàticament la interpretació en la part emocional i de referents històrics. L’activitat està patrocinada per la Central de Biblioteques de Tarragona.

Àngels Bassas és llicenciada en Art Dramàtic per l’Institut del Teatre de Barcelona i compta amb una extensa trajectòria com a actriu en el món teatral. Ha treballat també en cinema i en sèries de televisió. Autora dels contes infantils de la sèrie Patatu i de llibres per a adults: la novel·la «Dóna't» (2016) i el recull de relats «La vida té aquestes coses» (2018).