Les bibliotecàries Eva Ferré i Rosana Adreu es connectaran a través del perfil @bibliocambrils

  • Categoritzat com: Cultura i Festes
  • Serveis associats: Biblioteca

La Biblioteca municipal Josep Salceda i Castells de Cambrils ha posat en marxa la iniciativa «Els directes de la biblioteca» a través del perfil d’Instagram @bibliocambrils per acostar aquest equipament al públic i fomentar la lectura.

Cada dimarts i dijous a les 11 hores, les bibliotecàries Eva Ferré i Rosana Andreu es connectaran per a explicar serveis i curiositats, per a recomanar llibres i per respondre dubtes i preguntes. També a Instagram s’ha proposat el hashtag #LaMevaPrestatgeria, amb la idea que la gent mostri les prestatgeries de casa durant el confinament.

D’aquesta manera, en aquests moments de confinament per les mesures de restricció del coronavirus, l’activitat de la biblioteca no s’atura i continua oferint propostes a través de les xarxes.

El passat dissabte 21 de març, la biblioteca ja va cridar a l’acció per participar del Dia Mundial de la Poesia. La bibliotecària Rosana Andreu va llegir un poema del llibre Odissea Menor d’Helena Martínez Ferreruela i nombroses persones usuàries, a través de Twitter, es van sumar a la proposta. Així mateix, el web de la biblioteca es va actualitzar amb un poema de Kitty O'Meary (1839-1888) escrit durant l’epidèmia de la pesta de 1800.

La biblioteca romandrà tancada i el restabliment del servei es comunicarà a través de les xarxes socials i del web. Durant aquest període les bústies de devolucions estaran precintades i no es podran retornar els documents.

Els documents que s’havien de retornar entre els dies 12 i 31 de març es van renovar fins al 4 de maig. Les reserves sol·licitades abans del tancament es podran recollir un cop restablert l’horari habitual.

Es pot continuar fent préstec digital mitjançant la plataforma eBiblio (http://catalunya.ebiblio.es) que permet accedir al préstec de tot tipus de documents si es disposa del carnet de la biblioteca.

El personal de la biblioteca respondrà les consultes que es rebin a través del formulari «Contacta amb nosaltres» que es troba al web www.cambrils.cat/biblioteca.