• Serveis associats: Biblioteca

RÀDIO CAMBRILS, 15/02/2024

La Biblioteca Josep Salceda de Cambrils acull un club de lectura fàcil adreçat a aprenents de català des del passat mes d’octubre. L’objectiu és fomentar la lectura en català però també millorar la competència oral en aquesta llengua, ja que les sessions del club són participatives.

En aquests mesos les persones assistents han llegit i comentat ‘Una lectora poc corrent’, d'Alan Bennett; ‘Tres llums’, de Claire Keegan, i ‘Aloma’, de Mercè Rodoreda. El 22 de febrer el club reprendrà l’activitat amb un nou llibre.

Ara mateix, la Biblioteca i el Servei de Català de Cambrils han obert novament les inscripcions per participar en el club. Qualsevol persona que parla una mica en català i necessita millorar s’hi pot inscriure gratuïtament a través d’aquest formulari.

El club de lectura fàcil, amb 7 assistents de mitjana, està dinamitzat de manera alterna per dues voluntàries del Voluntariat per la per la llengua, Gemma Alegria i Montse Vidiella, amb una llarga experiència docent.

Aquesta se suma a tot un seguit d’activitats amb les quals el Servei de Català de Cambrils vol fomentar l’ús oral de la llengua en col·laboració amb organitzacions locals com la mateixa Biblioteca o el Museu d’Història de Cambrils.