L’activitat «Escriu un llibre» ha estat engegada pel Servei de Biblioteques de la Generalitat en col·laboració amb Boolino Les persones inscrites llegiran setmanalment el capítol d’una història, interactuaran amb l’autor o autora i triaran la continuació També s’ha iniciat la Marató de Booktubers amb la participació dels instituts Ramon Berenguer IV i Cardenal Vidal i Barraquer La biblioteca continua treballant a ple rendiment des del confinament per a oferir propostes de lectura per a tots els públics

  • Categoritzat com: Cultura i Festes
  • Serveis associats: Biblioteca

La Biblioteca Pública Municipal Josep Salceda i Castells de Cambrils ha convidat a joves d’entre 10 i 16 anys a inscriure’s a la nova activitat «Escriu un llibre» engegada pel Servei de Biblioteques de la Generalitat en col·laboració amb Boolino a través de la plataforma Fiction Express.

Les persones participants a la proposta «Escriu un llibre» (https://biblioteques.gencat.cat/escriu) llegeixen setmanalment el capítol d’un llibre d’un dels escriptors i escriptores que formen part del projecte, interactuen amb l’autor o autora a través d’un fòrum, i acaben triant la continuïtat de la història.

És una activitat que té com a objectius fomentar la lectura, millorar la competència lectora i desenvolupar l’hàbit de llegir entre el jovent. Formen part del projecte Maite Carranza, Francesc Miralles, Muriel Villanueva i Iria Parente, entre altres.

D’altra banda, ja ha començat la versió en línia de la Marató de Booktubers. L’activitat es realitzava des de fa anys al voltant de Sant Jordi i la dinàmica consistia en reunir un matí a la biblioteca a alumnes dels instituts participants per tal de gravar recomanacions de lectura.

Aquest 2020 no ha pogut ser així a causa del confinament, però els vídeos han arribat igualment realitzats des de les cases dels nois i noies. Ja s’ha penjat el primer vídeo al Canal Youtube: i durant les properes setmanes s’aniran pujant els altres. Els instituts que han participat en la iniciativa han estat el Ramon Berenguer IV i el Cardenal Vidal i Barraquer. En el primer vídeo (https://www.youtube.com/watch?v=es_L8gknx7A) l’alumna Laia Giné recomana el llibre «Estimat Evan Hansen», que està disponible virtualment a través de la plataforma Ebibliocat.

L’activitat «Escriu un llibre» i la Marató de Booktubers són dues de les activitats pensades per joves de la programació de la biblioteca de Cambrils, que continua treballant a ple rendiment des del confinament per seguir promocionant la lectura i oferir propostes de lectura per a tots els públics.