Serà el dimarts 21 de novembre a les 18:30 hores

  • Serveis associats: Biblioteca

RÀDIO CAMBRILS, 16/11/2023

La documentalista i divulgadora Lydia Gil, experta en l’àmbit de les xarxes socials, oferirà la xerrada ‘El que les xarxes (no) expliquen’ el proper dimarts 21 de novembre a les 18:30 hores a l’Ateneu Juvenil de Cambrils. La sessió abordarà el poder que tenen les xarxes i les conseqüències d’un món hiperconnectat, així com la gestió de la privacitat, entre altres temes. Les persones interessades en assistir a la xerrada, patrocinada pel Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, es poden inscriure al web de Joventut Cambrils.    

Lydia Gil és documentalista, però des de fa anys es dedica a l’anàlisi de les xarxes socials, especialment pel que fa a l’àmbit científic. En aquest sentit, imparteix xerrades habitualment en universitats i altres espais. Un dels seus projectes amb més impacte és #MujeresDivulgadoras, amb el qual vol posar en valor el paper de les dones en el món de la ciència, ja que sovint són invisibilitzades. Un altre projecte en una línia similar és #CienciaArcoíris, en aquest centrat en persones del col·lectiu LGTBIQ+ que treballen en el sector científic.

Per altra banda, dins de la seva vessant divulgativa, Lydia Gil col·labora des de fa molts anys amb Ràdio Cambrils. Durant quatre temporades va ser una de les directores i presentadores d’Ones de Ciència, que va guanyar el premi al millor programa radiofònic atorgat per la Xarxa Audiovisual Local de Catalunya. I, des de fa unes setmanes, ha impulsat ‘Tot a pulmó’, un espai que vol donar a conèixer el càncer de pulmó des de diverses vessants.

‘Tot a pulmó’ s’emet els dilluns a les 18 hores amb una periodicitat mensual. El programa dona veu als experts i investigadors que treballen per cercar una cura per a la malaltia. També dona l’oportunitat als pacients que la pateixen perquè expliquin la seva experiència. I, finalment, també tindran el seu altaveu els cuidadors i cuidadores que conviuen amb les persones malaltes.