En aquesta nova trobada es tornarà a abordar el dol

  • Serveis associats: Biblioteca

RÀDIO CAMBRILS, 19/04/2023

L’Hospital Lleuger Antoni de Gimbernat de Cambrils i la Biblioteca Josep Salceda i Castells continuen aquest mes amb el projecte ‘Salut i cultura’ que va començar el passat 30 de març. Un projecte que té com a objectiu aprofitar els beneficis de la cultura per millorar l’abordatge de processos o malalties mitjançant tractaments no farmacològics.

Una altra finalitat de la iniciativa és oferir a la població recursos culturals i espais debat que puguin ajudar a entendre i gestionar millor diferents situacions personals i processos relacionats amb la salut com ara el dol, el dolor crònic o el malestar emocional.

Una de les accions principals del projecte, liderat per la doctora Annabel Pellicer Sanahuja, és la programació de sessions mensuals presencials sobre un determinat tema a través de diferents recursos com la lectura i comentari de fragments literaris o la visualització d’audiovisuals.

De fet, el dol va ser la primera sessió que es va dur a terme el passat 30 de març. Una acció que es va fer a l’Aula d’Educació que es troba a la primera planta de l’hospital lleuger. La segona sessió es farà la setmana vinent, el dijous 27 d’abril, i també es tractarà el dol.

Sobre aquest projecte n’ha parlat aquest migdia, la bibliotecària Rosana Andreu, durant l’espai mensual de la Biblioteca Josep Salceda i Castells. Andreu ha explicat quina és la col·laboració entre la biblioteca i l’hospital lleuger.

Durant les trobades, adreçades a totes les persones interessades, es fan preguntes obertes i es promou la participació amb la creació d’un espai proper de reflexió, d’autoconeixement i d’expressió de les pròpies vivències. experiència de la pèrdua.

Els llibres i recursos classificats per les diferents temàtiques es podran trobar a l’espai ‘Salut i Cultura’ de la Biblioteca juntament amb unes fitxes on hi consta el títol del recurs, l’autor, el resum, una recomanació personalitzada i reculls de fragments.

Rosana Andreu també ha explicat que aquest projecte relaciona dos serveis que estan més connectats del que sembla.

En l’estudi previ, la metgessa ha analitzat diversos projectes mèdics relacionats amb les arts com la iniciativa britànica “Reading Well Books on Prescription”, que va aconseguir que els pacients milloressin els coneixements sobre la patologia que patien i augmentessin el seu nivell de confiança en la gestió dels símptomes.

Poden escoltar l'espai de la Biblioteca complet a la nostra pàgina web radiocambrils.cat.