La publicació és presentarà aquest dimarts, a les 19:30 hores, al Centre Cultural de Cambrils

  • Categoritzat com: Cultura i Festes
  • Serveis associats: Biblioteca

RÀDIO CAMBRILS, 11/04/2023

El cicle del Departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils ‘Dies de llibres’ continua aquesta setmana amb noves presentacions. Aquest dimarts, 11 d’abril, a les 19:30 hores és el torn de la primera novel·la de l’escriptora i periodista Cristina Fornós que es titula ‘La terra del silenci trencat’. Una presentació que es farà al Centre Cultural i que serà conduïda per la bibliotecària de la Biblioteca Josep Salceda i Castells, Rosana Andreu.

Es tracta de la primera novel·la de Cristina Fornós. Està ambientada a la cartoixa d’Escaladei, al Priorat, i com explica la seva mateixa autora, el lector es trobarà una fusió de novel·la històrica i negra. Ens ho ha comentat ella mateixa en una entrevista aquest dimarts al programa d’aquesta emissora ‘El món de Cambrils’.

La part històrica de la novel·la està ambientada al segle XV, però també hi ha una narració contemporània. La seva autora fa endavant i enrere en una trama de ficció, però que té una base històrica important. Per ser fidel a com vivien els cartoixans durant el segle XV i com era la Cartoixa en aquell moment, Cristina Fornós s’ha documentat molt bé.

Cristina Fornós ha explicat que quan va començar a germinar la novel·la va pensar en buscar una ambientació de les comarques tarragonines, més concretament les de les Terres de l’Ebre. Pensant en on situar la trama, va arribar a la cartoixa perquè li permetia una bona base històrica i un bon lloc on situar un crim.

L’autora de ‘La terra del silenci trencat’ també ha apuntat que escriu des de sempre, però fins ara havia fet relats curts. També ha participat en certàmens literaris d’àmbit local. Durant l’entrevista ha confessat que és una apassionada de les novel·les històriques i les negres, per això s’ha estrenat amb un llibre que combina els dos gèneres.

Poden escoltar l’entrevista completa a Cristina Fornós clicant el següent enllaç.