La programació de l'Ajuntament té per objectiu visibilitzar la diversitat afectiva, sexual i de gènere, així com erradicar els estereotips i garantir la igualtat i el respecte

  • Serveis associats: Biblioteca

REVISTA CAMBRILS, 15/06/2023

L’Ajuntament commemora el Dia Internacional de l’Orgull LGBTI+ amb la programació de diferents actes adreçats a la ciutadania amb l’objectiu de refermar el compromís del consistori amb la defensa dels drets de les persones LGBTI+, visibilitzar la diversitat afectiva, sexual i de gènere, erradicar els estereotips i garantir la igualtat i el respecte de tota la ciutadania envers el col·lectiu.

Els actes —impulsats pel Departament d'Igualtat, fruit d’un treball transversal amb les àrees de Cultura i Joventut i la Biblioteca municipal—s’iniciaran el dimecres 28 de juny, coincidint amb la Diada de l’Orgull LGBTI+, amb la lectura del manifest institucional a càrrec de l’Associació LGTB Cambrils a les 12 hores a la plaça de l’Ajuntament. La programació continua divendres 30 de juny amb el Cicle de Cinema LGBTI+ organitzat per l’Associació Cultural Cinematogràfica del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre (ACTE), que projectarà una selecció de cinc curtmetratges a l’Ateneu Juvenil.

Pel públic familiar, el diumenge 2 de juliol a partir de les 18 hores a la plaça Mossèn Batalla s’instal·larà la caravana de Cuentropía, amb jocs, narració de contes i racó de lectura sobre diversitat afectiva, sexual i de gènere. A més, del 26 de juny al 9 de juliol a la Biblioteca Josep Salceda i Castells es podrà visitar l’exposició de llibres “Sortim de l’armari amb orgull” en horari de dilluns a divendres de 9 a 14:30 hores.

D’altra banda, el 21 de juny a les 18 hores es projectarà el curt “Fe de vida”, de Maria Carrión, protagonitzat per septuagenària del col·lectiu LGBTIQ+, que reflecteix la resiliència amb un univers construït des de l’amor. L’audiovisual forma part de l’exposició col·lectiva “Habitar el vermell: Diàlegs” que es pot visitar fins el 28 de juny a la Sala Àmbits del Centre Cultural.