El programa de les jornades, que s’allargaran fins el 7 de desembre, engloba 13 activitats adreçades a diferents públics. La campanya s’organitza cada any al voltant de la commemoració del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.

  • Categoritzat com: Cultura i Festes
  • Serveis associats: Biblioteca

L’àrea de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Cambrils ha impulsat una nova edició de les Jornades dels Bons Tractes per prevenir, identificar i visibilitzar les violències masclistes posant l’èmfasi en la creació de nous referents per construir masculinitats responsables, lliures, igualitàries, diverses, inclusives i cuidadores.

L’alcalde de Cambrils, Oliver Klein, ha presentat aquest matí l’extensa programació de les jornades, ha destacat el compromís de l’Ajuntament de Cambrils en la lluita contra les violències masclistes i la sensibilització de la població, i ha explicat que la campanya posa el focus en els valors positius que ha de tenir una relació.

Les jornades, que es van iniciar el 28 de novembre i s’allargaran fins el 7 de desembre, engloben un total de 13 activitats diverses adreçades tant al públic infantil i familiar com a l’adult. Aquesta programació és fruit del treball transversal dut a terme entre els diferents departaments municipals i impulsat per l’Àrea de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Cambrils.

Per complementar totes aquestes activitats, es donarà sortida en format digital a la campanya “Cambrils contra la violència masclista”, que promou la responsabilització ciutadana i facilita eines i recursos de cara a poder actuar davant d’una situació de violència masclista en l’àmbit de la parella.

L’acte principal de les Jornades serà la Lectura del Manifest del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones, que tindrà lloc a la Sala de Plens municipal i serà retransmès en directe. L’acte comptarà amb l’actuació musical de l’artista Mireia Chaos acompanyada a la guitarra per Miguel Javaloy.

En aquesta edició de les jornades, el taller que s’oferirà a la ciutadania serà “Les relacions sexoafectives a debat. Com ens vinculem?” a càrrec d’Anna Miravete Manresa, adreçat a persones majors de 18 anys, i tindrà un format teòrico-pràctic per tal de promoure la reflexió sobre les vinculacions i la gestió de les relacions sexo-afectives per tal que aquestes es fonamentin en els bons tractes.

Un altre espai de debat i de col·loqui serà el cine fòrum de la pel·lícula documental sobre violències sexuals “Sands of Silence” (recomanada per a públic major de 12 anys), que projectarà el dia 3 de novembre al cinema Rambla de l’Art i que comptarà amb la participació de la directora de la pel·lícula Chelo Álvarez. Seguint en aquesta línia, el dia 25 de novembre es durà a terme una taula rodona oberta a la ciutadania amb el títol “Educar pel respecte”.

Dins de la programació, també destaquen diverses propostes culturals. El passat 28 d’octubre el Teatre del Casal va acollir l’espectacle “Veus que no veus” amb la reconeguda pallassa Pepa Plana acompanyada de Clara del Ruste, que fa visibles les dones pallasses invisibilitzades al llarg de la història.[l1]

En l’apartat cultural, el divendres 11 de novembre també es representarà l’òpera electrònica “La infanticida”, amb Neus Pàmies i Gerard Marçal, que aborda el masclisme i el patriarcat i com empeny a una dona a una situació extrema.

El diumenge 13 de novembre, l’espectacle familiar “Jo vaig amb mi” de la companyia Vània Produccions convidarà al públic a l’aventura d’estimar-se un/a mateixa. El mateix diumenge també s’ha programat el concert de flamenc “NEO”, amb Carmen Muñoz, Isabelle Laudenbach i Cristina López a la Cripta de l’Ermita.

El dia 25 de novembre a la tarda s’emetrà pel canal BibCambrils de Youtube el conte teatralitzat “Presentes”, a càrrec de Sílvia Palazón Carrion. Aquest conte aborda la problemàtica de la violència masclista en la parella i està recomanat per a infants majors de 10 anys. Com a darrera proposta cultural, el 7 de desembre, es podrà gaudir del cabaret “Guillermotta” amb Jordi Vidal i Jordi Cornudella.

D’altra banda, el programa inclou dues sessions dels Clubs de Lectura de la biblioteca. La primera activitat, programada el 10 de novembre, és una sessió oberta adreçada al públic juvenil sobre el llibre “L’infern de Marta” amb la presència de l’autor, Pasqual Alapont, que relata com una jove que ha patit violència lluita per salvar la seva vida. La segona sessió, tancada al Club de Lectura Adult, és un tertúlia sobre el llibre “La negreta i altres veus emmudides” amb la participació de l’autor, Jordi Fernando Aloy.

Finalment cal destacar el taller que promou l’autocura i la xarxa comunitària “Cuidar a les persones que cuiden” que es durà a terme els dies 3, 10, 17 i 24 de novembre i 1 de desembre al Casal de la Gent Gran.

PROGRAMA D’ACTIVITATS

Divendres 28 octubre

21h Escena Cambrils: VEUS QUE NO VEUS amb Pepa Plana i Clara del Ruste.

Clown públic adult.

Preu: 10 € entrada anticipada www.codetickets.com / Taquilla: 12 €

📍  Teatre del Casal

Organitza: Cap de Palaia Produccions. Amb el suport: Dept. Cultura Aj. Cambrils i Diputació Tarragona.

Dijous 3  novembre

20:30h Cine fòrum: Projecció SANDS OF SILENCE i col·loqui posterior amb la  directora Chelo Alvarez-Stehle.

Pel·lícula documental que inspira a trencar el silenci sobre la violència sexual.

+ 12 anys. Preu especial: 1,50 €

📍 Rambla de l’Art

Dijous  10 novembre

18h    Sessió Club de lectura juvenil: L'INFERN DE MARTA amb la presència de l'autor Pasqual Alapont.

Aquest llibre relata com una jove maltractada lluita per salvar la seva vida.

Oberta a tothom. Gratuït. Inscripció prèvia 977 36 34 95 / bib@cambrils.cat

📍 Biblioteca Josep Salceda i Castells

Organitza: Programa Lletres Compartides, Institució de les Lletres Catalanes.

Divendres 11 novembre

21h       Escena Cambrils: INFANTICIDA amb Neus Pàmies i Gerard Marsal.

Òpera electrònica.

Preu: 10 € entrada anticipada www.codetickets.com / Taquilla: 12 €

📍  Teatre del Casal

Organitza: Cap de Palaia Produccions. Amb el suport: Dept. Cultura Aj. Cambrils i Diputació Tarragona.

Diumenge 13 novembre

17:30h Diumenges al Teatre: JO VAIG AMB MI de Vania Produccions.

Espectacle familiar. Una invitació a l’aventura d’estimar-se a un/a mateix/a.

Preu: 4 € entrada anticipada www.entradium.com

📍  Teatre del Casal

Organitza: Departament de Cultura

19h       Concerts a la Cripta: NEO -Festival Accents-

Flamenc amb Carmen Muñoz, Isabelle Laudenbach i Cristina López.

Preu: 10€ entrada anticipada www.codetickets.com

📍 Cripta de l’Ermita

Organitza: Departament de Cultura. Col·labora: Empenta Cultural, entitat promotora Festival Accents.

Divendres  18 novembre

17:30- 19:30h  Taller: LES RELACIONS SEXOAFECTIVES A DEBAT.

COM ENS VINCULEM? A càrrec d’Anna Miravete Manresa.

Taller teòric-pràctic per posar a debat i reflexionar sobre com gestionem les relacions sexe afectives i ens vinculem amb els/les altres en l'actualitat.

+ 18 anys. Gratuït.

Inscripció prèvia www.cambrils.cat/igualtat

📍 Ateneu Juvenil

Divendres 25 novembre

10 – 11:30h             Taula rodona: EDUCAR PEL RESPECTE

Oberta a tothom. Gratuït.

📍 Centre Cultural

Organitza: Servei d'Intervenció Socioeducativa de Cambrils

11:30 – 12:15h       Lectura manifest Dia internacional CONTRA LES VIOLÈNCIES MASCLISTES + actuació musical Mireia Chaos i Miguel Javaloy.

📍  Sala de Plens. Ajuntament  [Retransmissió en directe]

18h          Espectacle familiar: Contes per als bons tractes

a càrrec de Silvia Palazón Carrió.

Conte coeducatiu teatralitzat ‘Presentes

Recomanat +10 anys.

📍  Emissió a   CanalBibCambrils

Organitza: Dept. Polítiques d’Igualtat i Biblioteca Josep Salceda i Castells.

Dimarts 29 novembre

19h                       Sessió Club de lectura sobre LA NEGRETA I ALTRES VEUS EMMUDIDES de Jordi Fernando Aloy, amb presència de l'autor.

Activitat restringida al club de lectura

📍 Biblioteca Josep Salceda i Castells

Organitza: Biblioteca Josep Salceda i Castells. Col·labora: Dept. Polítiques d’Igualtat

Dimecres 7 desembre

20h Escena Cambrils: GUILLERMOTTA amb Jordi Vidal i Jordi Cornudella.

Cabaret.

Preu: 10 € entrada anticipada www.codetickets.com / Taquilla: 12 €

📍  Cripta de l’Ermita

Organitza: Cap de Palaia Produccions. Amb el suport: Dept. Cultura Aj. Cambrils i Diputació Tarragona.

ALTRES ACTIVITATS:

Cuidar a les que cuiden, també als barris: Trobada de veïnes, cura i creativitat.

Creem entre totes un espai on siguem cuidades i protagonistes.

Vine a mimar-te, a un espai d’apoderament i coneixença de nosaltres mateixes i les altres, a través de l’escolta activa, dinàmiques relacionals i l’artteràpia.

No cal experiència de cap tipus, vine i prova!

Dijous 3, 10, 17 i 24 novembre - 1 desembre, de 17:30h a 19h.

Gratuït

📍  Casal de la Gent Gran

Organitza: Hospital Lleuger Antoni de Gimbernat de Cambrils i PICI (Projecte d'Intervenció Comunitària Intercultural) Benestar Social de Cambrils