És un reconeixement al treball desenvolupat durant els 25 anys de vida d’aquest unitat

  • Categoritzat com: Comunicació

La Unitat de la Patrulla Verda i Medi Ambient de la Policia Local de Cambrils ha rebut el guardó de la Xarxa per a la Protecció Animal (REPA) i la Unión Nacional de Jefes de Policía Local (UNIJEPOL) en la categoria d’iniciatives i bones pràctiques per a la protecció dels animals. Aquesta premi s’afegeix a altres distincions, reconeixements i medalles que anat rebent en els darrers temps la policia local cambrilenca.

La candidatura de la Patrulla Verda de Cambrils va ser una de les quatre seleccionades en la seva categoria entre les 40 presentades per treball desenvolupat al llarg del seus 25 anys d'existència en matèria de protecció animal i mediambiental, abastant tant l'àmbit de sensibilització i educació cívica com l'actuació operativa. Les altres tres candidatures premiades van ser la Patrulla Verda de la Policia Local de A Coruña, la Policia Local de Platja d’Aro i la Patrulla Verda de la Policia Local d’Àvila.

L’acte de lliurament dels Guardons per als Serveis Policials per la Protecció dels Animals va tenir lloc a Fuenlabrada (Madrid) el passat 25 de gener, en el marc de la sisena Trobada Nacional de Responsables de Seguretat Local i el V Seminari sobre la Gestió Policial de la Diversitat.

En el decurs d’aquestes dues jornades s’han tractat i debatut temes com l’atenció policial a les persones amb discapacitat intel·lectual; la relació entre el gènere i les infraccions i la criminalitat; les garanties processals en els delictes d’odi i d’altres infraccions penals comeses a través d’Internet, i la prevenció del radicalisme violent en l’àmbit local; entre altres.

Aquesta trobada reuneix caps i comandaments de les policies locals de tot l’Estat espanyol, comandaments representants tots els cossos i forces de seguretat autonòmiques i estatals,  i altres responsables tècnics i directius de la seguretat local.

També han tingut lloc els actes de lliurament de guardons per la protecció dels drets intel·lectuals per part de Agedi-Promusicae, guardons als serveis policials per la Protecció Animal, i els reconeixements “Daniel Wagman” a la gestió policial de la diversitat. A més, han rebut diferents reconeixements membres de les policies locals de de Sant Pere de Ribes , Sitges i de Cubelles, Sant Boi de Llobregat, Platja d’Aro, Balaguer, Mollerussa i Canovelles. Un dels moments més emotius va ser el lliurament de medalles al mèrit policial a la vídua i filla del sergent de la Policia Municipal de Gavà mort al tiroteig del 6 de juliol.