Els municipis demanen més recursos i eines per poder superar els reptes de l’emergència des de la proximitat i el coneixement local. El document s’exigeix disposar lliurement del superàvit del 2019 i flexibilitzar la regla de la despesa.

  • Categoritzat com: Comunicació Alcaldia

L’Ajuntament de Cambrils s’ha adherit al manifest conjunt que ha elaborat l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM), la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l’Associació de Micropobles amb la voluntat d’unir esforços per afrontar la crisi del coronavirus, demanar corresponsabilitat en les decisions que es prenen, i recursos i eines perquè els ens locals, des de la proximitat i el coneixement local, puguin treballar per superar els reptes presents i futurs d’aquesta emergència.

Entre altres, en aquest document els municipis exigeixen disposar lliurement del superàvit del 2019, flexibilitzar la regla de despesa, eliminar la LRSAL i garantir ajuts i aportacions redefinides d’acord amb la crisi. La iniciativa també ha arribat a les xarxes socials amb l’etiqueta #Aturemelcovid19.

El manifest complet es pot descarregar des d’aquest enllaç:

https://www.acm.cat/sites/default/files/manual_uploads/acm/manifest_ens_locals_davant_coronavirus.pdf