Les 20 fotografies seleccionades es poden veure en una exposició al Centre Cívic les Basses

  • Categoritzat com: Comunicació Participació ciutadana

El Banc del Temps va lliurar dimecres, 21 de juny, els sis premis del primer concurs fotogràfic Memorial Antoni Pérez “Vistes amb el cor”, organitzat per aquesta associació conjuntament amb l’Agrupació Fotogràfica de Cambrils i la regidoria de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Cambrils.

L’acte també va servir per inaugurar l’exposició de les 20 fotografies seleccionades que, tal com marcaven les bases de la convocatòria, “evoquen una mirada pausada i interior dels paisatges quotidians de la natura”. El concurs està dedicat a Antoni Pérez, que va ser president del Banc del Temps i pioner en organitzar les sortides de pluges d’estels i d’altres excursions “amb una perspectiva serena i harmoniosa de descoberta de l’entorn”.

La regidora de Participació, Ana López, va explicar que el lliurament de premis i la inauguració de l’exposició és la culminació d’un projecte que ha comptat amb la difusió a través de les xarxes socials i ha permès donar més visibilitat a la tasca del Banc del Temps i arribar a persones que encara no el tenien referenciat. La mobilització associativa és una tasca laboriosa però ha de ser persistent”, ha destacat la regidora. “Per això es reconeix aquesta tasca voluntariosa de ser-hi present, teixir complicitats i fer comunitat”, ha conclòs. En aquest sentit, un dels objectius de la regidoria de Participació Ciutadana és facilitar eines i recursos per afavorir polítiques comunitàries.

Per la seva banda, la presidenta del Banc de Temps, Montse Mañé, ha reflexionat sobre les imatges seleccionades. “Quan penses en racons harmoniosos i serens del municipi, la mar és un reclam, però la tranquil·litat i el mosaic de mirades sobre el barri antic també és valor a explorar amb la mirada”, ha afirmat.

Les sis imatges premiades

Entre les més de 100 fotografies presentades, predominantment de Cambrils i de la zona del port, se’n van premiar un total de sis, classificades en dues categories. El veredicte del jurat va ser el següent:

Categoria de paisatges de Cambrils:

1r - Rosa Maria Vilella (per la fotografia "Després de la pluja")
2n - Joan de Torres (per la fotografia "Cambrilsfòrnia")
3r - David Orellana (per la fotografia "Parc del Pescador")

Categoria de paisatges del Camp de Tarragona:

1r - Elena Martínez (per la fotografia "Silenci" de La Mola dels Quatre Termes de la Conca de Barberà)
2n - Maria Montserrat Martí (per la fotografia "Cirerer en flor" de Vinyols)
3r - Anna Padrol (per la fotografia "Des de la Catedral" de Tarragona)

El Banc del Temps lliura els premis del primer concurs fotogràfic Memorial Antoni Pérez “Vistes amb el cor”