L’intercanvi cultural entre creadors plàstics tindrà lloc al Centre Cívic Les Basses el dimecres 2 d’octubre a les 20 hores. L’artista dominicà participa en l’exposició col·lectiva “Del Caribe al Mediterráneo” que s’inaugurarà el 30 de setembre al Club Nàutic.

  • Categoritzat com: Comunicació Participació ciutadana

L’artista dominicà Willy Pérez i el cambrilenc David Callau protagonitzaran un col·loqui-intercanvi cultural al voltant del projecte “Del Caribe al Mediterráneo”. L’acte tindrà lloc a la sala d’actes del Centre Cívic Les Basses de Cambrils el proper dimecres 2 d’octubre a les 20 hores.

Durant el col·loqui, presentat per David Callau, Willy Pérez parlarà de l’exposició col·lectiva “Del Caribe al Mediterráneo”, que s’inaugurarà el 30 de setembre al Saló Social del Club Nàutic de Cambrils, i que compta amb la participació de pintors dominicans i cambrilencs de gran trajectòria.

La iniciativa, impulsada per l’àrea de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Cambrils, s’emmarca en l’objectiu de promoure l’art i convertir els centres cívics en un espai d’intercanvi cultural i social, ja que la creació d’espais de trobada facilita que sorgeixin projectes que poden construir societats més justes i igualitàries.

El projecte “Del Caribe al Mediterráneo” va néixer gràcies a l’intercanvi cultural entre artistes plàstics tarragonins i dominicans amb l’exposició col·lectiva “Cruzando fronteras” organitzada entre el Colegio Dominicano de Artistas Plásticos (CODAP) i l’Associació Cultural Tarraco Art. El 2017 els artistes plàstics tarragonins van exposar les seves obres a la República Dominicana i quasi dos anys després, aquest mes de juliol, els creadors dominicans han exposat a la sala d’exposicions de l’Ajuntament de Tarragona i al Centre d’Informació Turística.

Aprofitant que les obres d’aquests artistes són a Tarragona, des del Consolat Dominicà de Barcelona, s’organitza ara aquesta mostra col·lectiva amb artistes de  Cambrils. Els artistes participants són els dominicans Willy Pérez, Luis José Aguasvivas Nuñez, Miguel Gómez, Freddy Javier, Iris Pérez, José Ramón Medina, Odalis Lugo, Lizett Mejía i Judith Mora i els cambrilencs Dolors Castells, Alberto Insa i Laura Alvarez Keller. L’objectiu és promoure l’art dominicà i estrènyer llaços culturals amb Cambrils.