El programa vol afavorir la inserció laboral dels joves d’entre 18 i 30 anys

  • Categoritzat com: Comunicació Educació
  • Serveis associats: Educació

L’Ajuntament de Cambrils posa en marxa el projecte ‘Fem ocupació per a joves’ que té per objectiu facilitar la inserció laboral de joves d’entre 18 i 30 anys en situació d’atur. A través d’aquest programa es dota als joves de la formació necessària per ocupar un lloc de treball.

La regidora d’ensenyament i polítiques actives d’ocupació, Montserrat Masdeu, ha assegurat que ‘hem d’apostar per aquests programes ja que ens ajuden a detectar quines són les necessitats d’ocupació del mercat laboral i poder-les cobrir mitjançant joves que es troben en situació d’atur. Des de la regidoria es fa una intensa tasca per tal de poder accedir a aquest tipus de subvencions que aborden un dels problemes greus de la nostra societat, l’atur’.

 

Fem ocupació per joves’ combina la formació amb un contracte laboral

El programa ‘Fem ocupació per joves’ s’inicia amb la tasca d’una prospectora que, durant nou mesos, busca contractes laborals per als joves participants del programa, segons les necessitats reals d’empreses del territori.

Un cop estudiades les possibilitats del mercat, una tutora s’ocupa durant quinze mesos d’assessorar i acompanyar els joves tant en la seva formació com durant el seu període a l’empresa.

La formació del jove té una durada de 90 hores i és obligatòria.

 

Vint joves es beneficiaran del programa

En total, vint joves es beneficiaran d’aquest programa que realitza l’Ajuntament de Cambrils a través d’una subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya, el Servei de Empleo Público Estatal i el Fons Social Europeu de 88.000 euros.