Voluntaris i aprenents podran fer pràctiques lingüístiques en establiments col·laboradors del programa

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

Vint-i-una parelles lingüístiques del Servei de Català de Cambrils es van formalitzar dimarts passat en una nova sessió de presentació del programa Voluntariat per la llengua (VxL) a Cambrils.

A la primera part de la sessió els assistents van participar en el joc del Kahoot, a través del qual havien per respondre des del seu dispositiu mòbil les qüestions que es plantejaven sobre el funcionament del programa. A mesura que els voluntaris i aprenents responien les preguntes, la tècnica responsable del VxL, Rut Ortiz, s’encarregava d’explicar i detallar els aspectes més importants del programa.

Seguidament, la dinamitzadora va presentar als assistents els materials lliurats i els va informar de les activitats organitzades per a aquest trimestre des del CNL de l’Àrea de Reus. Com a novetat d’aquesta edició destaquen les pràctiques lingüístiques als establiments col·laboradors, una iniciativa perquè l’alumnat de nivell Bàsic 3 i aprenents del VxL visitin comerços adherits al programa i reforcin l’aprenentatge de la llengua en entorns reals, i segueix el grup de conversa Fem un beure?, que té com a objectiu parlar en català en un ambient informal i que a partir d’aquest mes de febrer es durà a terme cada dimecres a les 18 h a El Tamboret, al carrer de de les Barques, 5.

Els voluntaris inverteixen una hora setmanal durant deu setmanes a conversar en català amb l'aprenent a fi que aquest guanyi seguretat i fluïdesa parlant en aquesta llengua en un ambient distès, mentre fan noves amistats i s'enriqueixen mútuament.

Les persones que estiguin interessades a col·laborar-hi com a voluntàries o com a aprenentes encara hi són a temps, i poden adreçar-se al Servei de Català de Cambrils (av. de l’Horta de Sta. Maria, 14, 2a planta), per telèfon al 977 12 88 61 o per correu electrònic (vxl.reus@cpnl.cat). També poden registrar-se directament al programa a través del web www.vxl.cat, o fer el tràmit als punts d'inscripció del Voluntariat per la llengua distribuïts pel Baix Camp i el Priorat.

Voluntariat per la llengua és un programa de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura gestionat pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL). El CPNL va iniciar el programa l'any 2002, a Cornellà de Llobregat, amb 19 parelles participants. Des del 2003 ja hi ha participat més de 130.000 parelles