Voluntaris i aprenents es van conèixer en una sessió formativa a l’Ateneu Juvenil i compartiran la seva experiència en una sessió de valoració final

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

El passat dijous va tenir lloc la presentació d’una nova edició del Voluntariat per la llengua, una iniciativa que promou l’ús de la llengua catalana en àmbits quotidians amb la formació de parelles lingüístiques.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, que va obrir l’acte, va posar en valor la tasca del Servei de Català de Cambrils per fomentar l’ús social de la llengua catalana any rere any i va destacar la implicació tant de voluntaris com d’aprenents en aquest programa, que forma parelles lingüístiques al municipi des del 2004.

Helena Martínez, responsable del Servei de Català de Cambrils, va destacar la xifra de parelles lingüístiques que hi participaran, vint-i-tres en total, nou de noves i catorze més que continuen després d’haver-se conegut en una passada edició.

La tècnica responsable del programa, Rut Ortiz, es va encarregar de donar als participants informacions i instruccions perquè la seva experiència com a membres d'una parella lingüística resulti ben positiva i va detallar alguns dels materials lliurats a les parelles que poden utilitzar a l'hora de conversar. A més, va convocar els participants en una sessió de valoració, passades les deu setmanes que dura el programa, per posar en comú la seva experiència i demostrar, a través d’un joc, quina parella haurà aconseguit conèixer-se més.

Els integrants de les parelles lingüístiques poden participar en les activitats complementàries que el CNL organitza per a elles. Aquest quadrimestre podran assistir de franc a un partit d’hoquei del Reus Deportiu, formar part d’un cor per cantar cançons en català o participar en una lectura de de textos per Sant Jordi.

Punts d’inscripció del Voluntariat per la llengua

Les persones que estiguin interessades a participar-hi com a aprenentes o com a voluntàries poden adreçar-se personalment al Servei de Català de Cambrils, situat a la segona planta de l’Ateneu Juvenil, per telèfon (977 79 26 88) o per correu electrònic (vxl.reus@cpnl.cat). O poden registrar-se directament al programa a través del web www.vxl.cat.

Voluntariat per la llengua és un programa de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura gestionat pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL). El CPNL va iniciar el programa l'any 2002, a Cornellà de Llobregat, amb 19 parelles participants. Des del 2003 ja hi ha participat més de 110.000 parelles.