El Campus Extens de la URV, coordinat des del Museu d’Història, ofereix nou activitats entre el 10 de gener i el 28 de març. La programació del segon trimestre inclou dues conferències sobre temes de punyent actualitat amb la col·laboració del Rotary Club Cambrils.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

Una xerrada sobre l’ocupació i el dret a l’habitatge obrirà aquest dijous, 10 de gener, la programació d’hivern del Campus Extens de la URV a Cambrils, coordinat des del Museu d’Història de Cambrils. El programa, que s’allargà fins a Setmana Santa, està format per nou activitats  de caràcter gratuït.

Amb l’objectiu d’obrir-se a les propostes de les entitats del municipi, el Campus Extens de la URV local col·labora per primera vegada amb el Rotary Club Cambrils en la programació de dues xerrades de punyent actualitat.

També en aquesta línia de sumar esforços, l’Antena continua col·laborant amb diferents àrees de l’Ajuntament de Cambrils en programes consolidats que es desenvolupen regularment, com són les programacions de la Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic, la Societat de Recerca, les Jornades de la Galera i la Cuina Marinera o bé a les activitats al voltant del dia 8 de març.

PROGRAMACIÓ

Dijous, 10 de gener, a les 8 del vespre. Sala d’Actes del Centre Cultural.

Conferència L'okupació d'habitatges i la protecció dels drets fonamentals, a càrrec d’Héctor Simón Moreno, investigador de la Càtedra d’Habitatge UNESCO de la URV.

Organitza: Campus Extens de la URV i Museu d’Història de Cambrils.

Col·labora: Rotary Club Cambrils, Regidoria de Salut i Drets Cívics de l’Ajuntament de Cambrils i Càtedra d’Habitatge UNESCO de la URV.

Dilluns, 28 de gener, a les 7 del vespre. Biblioteca Pública Municipal.

Club de lectura adult, a càrrec de Víctor Feliu Jornet, per parlar de la novel·la El dia de l’òliba, de Leonardo Sciascia.

Organitza: Biblioteca Pública Municipal de Cambrils i Campus Extens de la URV.

Diumenge, 3 de febrer, a les 12 del migdia. Museu Molí de les Tres Eres.

Visita guiada a l’exposició El farcell de la postguerra. Quan la gana aguditza l’enginy, a càrrec de Sergi Freixes Castrelo, historiador i comissari de la l’exposició. En acabar, vermut de postguerra per a tots els assistents. Inscripció prèvia a l’adreça museu@cambrils.org o bé al telèfon 977794528. Acte inclòs dins les Jornades de la Galera i la Cuina Marinera de Cambrils i de la Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic.

Organitza: Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Cambrils i Museu d’Història de Cambrils.

Col·labora: Campus Extens de la URV i Centre d’Estudis Cambrilencs.

Dijous, 7 de febrer, a les 8 del vespre. Sala d’Actes del Centre Cultural.

Conferència L’estat de la justícia a Catalunya/Espanya, a càrrec de Jaume Alonso Cuevillas Sayrol, advocat i catedràtic de Dret Processal.

Organitza: Rotary Club Cambrils i Museu d’Història de Cambrils.

Col·labora: Campus Extens de la URV.

Dijous, 14 de febrer, a les 8 del vespre. Torre del Port.

Inauguració de l’exposició Tarragona sota el mar, amb fotografies dels socis de la Societat d’Exploracions Submarines de Tarragona. Acte inclòs dins les Jornades de la Galera i la Cuina Marinera de Cambrils.

Organitza: Campus Extens de la URV i Museu d’Història de Cambrils.

Col·labora: Societat d’Exploracions Submarines de Tarragona.

Dissabte, 16 de febrer, de les 5 a les 7 de la tarda. Torre del Port.

Taller Descobreix i pinta una galera, activitat familiar contínua oberta a tothom, on veurem aquest curiós animal sota l’aigua a través de tauletes i coneixerem com és una galera per acabar dibuixant-ne una. Acte inclòs dins les Jornades de la Galera i la Cuina Marinera de Cambrils i de la Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic.

Organitza: Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Cambrils i Museu d’Història de Cambrils.

Col·labora: Campus Extens de la URV.

Dimarts 12, 19 i 26 de març, a les 6 del vespre. Ateneu Juvenil de Cambrils.

Societat de recerca, on alumnes de 2n de BAT i de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils, presentaran els seus treballs de recerca en públic. A partir d’aquí s’obrirà un debat entre els assistents, on també hi seran presents experts de la URV.

Organitza: Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Cambrils

Col·labora: INS Mar de la Frau, INS Ramon Berenguer IV, Escola d’Hoteleria i

Turisme de Cambrils i Campus Extens de la URV.

Dijous 14 de març, a les 8 del vespre. Sala d’Actes del Centre Cultura.

Conferència La violència de gènere no és cosa de dones, a càrrec de la Dra. Neus Oliveras Jané, professora de Dret Públic a la URV. Activitat inclosa dins de les Jornades per la Igualtat de Gènere.

Organitza: Campus Extens de la URV i Museu d’Història de Cambrils.

Col·labora: Regidoria de Salut i Drets Cívics de l’Ajuntament de Cambrils.

Dijous, 28 de març, a les 8 del vespre. Sala d’Actes del Centre Cultural.

Veus cambrilenques amb la conferència La identitat dels espais turístics residencials, a càrrec de Maria Trinitat Rovira Soto, geògrafa professora de la Facultat de Turisme i Geografia de la URV i investigadora del Grup de Recerca en Anàlisi Territorial i Estudis Turístics (GRATET-URV).

Organitza: Campus Extens de la URV i Museu d’Història de Cambrils.