La formació, organitzada per l’Ajuntament de Cambrils, forma part del Projecte Singulars d’Ocupació Juvenil “Al Baix Camp. De la terra a la taula”

  • Categoritzat com: Comunicació Educació Ocupació
  • Serveis associats: Ocupació

Una vintena de joves d’entre 16 i 20 anys han iniciat la formació “Slow Food. Aliments ecològics i km0. Transformació de gèneres” a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils. L’acció formativa, que es realitzarà del 25 de febrer al 20 de maig, es desenvolupa dins el marc del projecte Singulars 2018 “Al Baix Camp. De la terra a la taula” que porta a terme l’Ajuntament de Cambrils conjuntament amb l’empresa municipal de promoció econòmica (IDETSA), el Consell Comarcal del Baix Camp i l’IMFE Mas Carandell (aquest últim com a entitat coordinadora).

El projecte combina formació, orientació laboral i formativa, visites a empreses i a esdeveniments socials rellevants, així com accions adreçades directament a la inserció dels i de les participants a les empreses del territori.

La formació consta d’un total de 150 hores, que inclouen una part de contingut teòric i sobretot una part pràctica, que es porta a terme directament amb el producte ecològic i de proximitat.

Els i les alumnes compten amb persones expertes de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils i han rebut un uniforme complert i un joc de ganivets que els facilita la seva tasca. Els i les joves estan aprenent a reconèixer el producte ecològic i de proximitat i treure-li partit en les seves elaboracions culinàries.

A més de ser una sortida professional, la formació és un valor afegit que l’alumnat podrà traslladar als futurs llocs de feina i que pretén posar en valor facilitar el valor i demanda d’aquest tipus de producte agroalimentari ecològic i sostenible.

El programa Singulars està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i cofinançat pel Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil i per fons provinents de la Conferencia Sectorial de Empleo y Asuntos Laborales. La Garantia juvenil, per la seva part, és una iniciativa europea d’ocupació per reduir l’atur juvenil.

El projecte ofereix itineraris d’orientació, formació i inserció per reforçar l’ocupabilitat de joves a l’atur, a partir de la dinamització dels sectors agroecològic i agroalimentari, considerats estratègics a la comarca i que des de les administracions es volen impulsar.

Podeu trobar més informació del programa en aquest enllaç.