La 13a edició de Tallers Oberts també compta amb la participació de creadors convidats. Com a novetat, enguany els participants han pintat, decorat o intervingut culleres de fusta que s’exposaran al Centre Cultural, en el marc de la Biennal. Les exposicions dels Premis Vila de Cambrils es podran visitar excepcionalment durant aquest cap de setmana.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

La 13a edició de Tallers Oberts obrirà les portes dels tallers de 21 artistes de Cambrils i 4 artistes convidats per apropar-los al públic i donar a conèixer la seva obra i manera de treballar, en el marc del programa de la Festa Major de la Immaculada.

Tallers Oberts és una oportunitat per endinsar-se al món dels diferents creadors i creadores que fan de l’art una forma de vida, compartir una estona de conversa amb ells i elles, conèixer de primera mà el seu procés creatiu i gaudir de la riquesa de les seves obres de ben a prop.

La informació dels tallers participants es pot trobar a la guia editada pel Departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. La guia, dissenyada per la pintora i il·lustradora cambrilenca Marta Nolla, es repartirà pels tallers, per diferents equipaments municipals i també es pot consultar al web. Els tallers obriran les portes el dissabte 12 de desembre d’11 a 14 hores i de 17 a 20 hores i diumenge 13 de desembre d’11 a 14 hores.

En aquesta 13a edició destaca la incorporació de l’estudi que el fotògraf Pepo Argilaguet ha obert recentment a la vila. A més, com en les edicions anteriors, la Torre del Port, un dels edificis més emblemàtics del municipi, acollirà cinc artistes que traslladaran allí seu taller gràcies al suport del Museu d’Història de Cambrils.

Una de les novetats d’enguany és una col·laboració dels i les artistes participants a Tallers Oberts amb la Biennal d’Art. El resultat és una exposició al Centre Cultural de culleres pintades, decorades o intervingudes pels diferents creadors i creadores. L’exposició es complementarà amb una campanya a les xarxes socials, on s’aniran publicant les fotografies fetes per Pepo Argilaguet de cada artista amb la seva cullera.

També com a novetat, coincidint amb Tallers Oberts, durant el cap de setmana del 12 i 13 de desembre s’obriran les portes de l’exposició de la Biennal a la Sala Àgora de l’Ajuntament de Cambrils i l’exposició de fotografia de la Sala Àmbits del Centre Cultural.

Artistes participants

Els i les artistes participants en aquesta 13a edició, d’àmbits tant diversos com la joieria, la fotografia, l’escultura, la pintura, la porcellana, la il·lustració i el disseny gràfic, la ceràmica, l’esmalt, la música, la dansa o l’art visual, són Laura Morales, Pepo Argilaguet, Dolors Ortuño, Marta Fàbregas, Laura Mestres, Roser Coma, Nuri Mariné, Cristina Salvans, Marta Nolla, Lluïsa Recasens, Montserrat Recasens, Gemma Felip, Raquel Sarrà, Queralt Osorio, David Callau, Dídac Sauret, Rocío Franco, Alberto Insa, Rafael Rubio, Núria Pons i Jordina Ros. Com a artistes convidats hi hauran Dolors Castells, Jaume Romaní, Laia Sauret i The Blind Mirror.

Tota la informació de Tallers Oberts es pot consultar a les pàgines de Facebook Tallers Oberts o Cambrils Cultura i al web Cambrils Cultura.