Del 10 al 30 de març els establiments gastronòmics participants donaran protagonisme a la carxofa. La plaça del Pòsit acollirà una mostra de productes de la Cooperativa Agrícola i un tast de paelles encarxofades el 23 de març.
- Categoritzat com: Comunicació Promoció Econòmica Turisme
Després de la galera, arriba la carxofa. Del 10 al 30 de març un total de 28 restaurants de Cambrils oferiran menús especials al voltant d’aquesta hortalissa en el marc de la segona edició l’ Encarxofa’t a Cambrils. A més dels menús, diumenge 23 de març a partir de les 11 hores a la plaça del Pòsit hi haurà una mostra de productes de la Cooperativa Agrícola de Cambrils i un tast de paelles encarxofades maridades amb estrella DAMM Inedit i batucada.
L’Encarxofa’t a Cambrils és una de les apostes que es va incorporar l’any passat al calendari, juntament amb altres novetats com les jornades del peix blau, del romesco o dels fideus rossos, per promocionar la singularitat i l’excel·lència de l’oferta gastronòmica de Cambrils i potenciar el sectors econòmics primari i terciari.
La regidora de Promoció Econòmica, Carme Cros; el regidor de Turisme, Xavi Martí; el representant de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria, Àngel Pérez; el president de la Cooperativa Agrícola, Jaume Baiges, i el representant d’Estrella Damm, Jordi Romagosa, han presentat avui la iniciativa gastronòmica.
Carme Cros ha recordat que la restauració i el sector primari continuen essent un dels sectors d’activitat econòmica més dinàmics i amb més potencial de Cambrils. En aquesta línia, l’Ajuntament aposta per la cooperació entre l’administració i el sector privat per engegar campanyes promocionals des d’un punt de vista integral. L’objectiu és donar a conèixer els productes de temporada i de quilòmetre zero de la terra i del mar, la gastronomia i el territori.
A continuació, el regidor de Turisme ha afirmat que tant aquesta acció com totes les que engloba el calendari anual presentat la setmana passada contribueixen en la desestacionalització del turisme i reforcen la capitalitat gastronòmica, més enllà de la Costa Daurada i de Catalunya. Martí ha destacat la bona combinació entre productes de primera qualitat i cuiners de prestigi com a garantia de l’èxit de les jornades gastronòmiques.
Per la seva banda, el president de la Cooperativa Agrícola, Jaume Baiges, ha explicat les múltiples possibilitats de la carxofa i ha destacat l’originalitat de les propostes dels cuiners cambrilencs.
Finalment, el representant de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria ha posat de manifest l’alta acceptació que estan tenint totes les iniciatives gastronòmiques per part dels clients.
La carxofa està fortament arrelada al nostre territori. És un dels conreus tradicionals dels productors de la Cooperativa Agrícola de Cambrils, que en comercialitza entre 100 i 150 tones anualment. La varietat utilitzada a les nostres comarques és la blanca de Tudela que, conreada a nivell del mar i amb condicions agroclimàtiques del nostre entorn, produeix una carxofa tendra, amb molt de gust i qualitat extraordinària.
Us podeu descarregar el llibret amb els menús clicant aquí.