La sessió oberta a tothom es portarà a terme el dilluns 19 de juny (19h). “Pirates i corsaris” és un dels títols que avui s’incorporaran al web de Fons Local de la Biblioteca.
- Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
- Serveis associats: Cultura Biblioteca
L’historiador Pedro Otiña oferirà una xerrada i tertúlia al volant de la pirateria a la Costa Daurada el proper dilluns 19 de juny (19 hores) com a cloenda de la temporada dels clubs de lectura. Otiña és llicenciat en història, actualment arxiver de l'Arxiu Municipal de Cambrils i autor del llibre “Pirates i Corsaris: els atacs contra Vila-seca i la costa del Camp de Tarragona”. La sessió, que serà oberta a tothom, compta amb la col·laboració de l'Antena del Coneixement del Campus Extens de la URV a Cambrils.
La pirateria ha estat el tema escollit el mes de juny als Clubs de lectura adult i fàcil amb l’elecció del llibre “Moros a la costa”, de David Gomariz, guanyador del I Premi de Narrativa Marítima Vila de Cambrils Josep Lluís Savall 2008. Amb la tertúlia els assistents viatjaran des d’aquesta novel·la de ficció sobre les històries de pirates barbarescos del segle XVII a les nostres costes fins a la realitat de “Pirates i corsaris”, que descriu els sistemes de defensa, la diferència entre pirates i corsaris o els atacs patits per la costa del Camp de Tarragona. Al segle XVI, Cambrils va ser especialment afectat pels corsaris del Nord d’Àfrica.
La pirateria també serà l’eix de la nova actualització del web del Fons Local de la Biblioteca, on a partir d’avui s’hi podrà llegir la ressenya de “Pirates i corsaris”. També s’hi incorporarà la novel·la “A sol post” d’Ivone Puig, guanyadora del VI Premi de Narrativa Marítima Vila de Cambrils Josep Lluís Savall 2016, i el llibre “La Transició democràtica a Cambrils” de Josep Bertran, un estudi sobre els anys 1975-1983 amb fets i dades més rellevants d’aquest període al municipi, juntament amb d’altres títols com “Cambrils a la segona meitat del segle XX: memòria col·lectiva” de Lluís Recasens Colom i “La Teca teatre: 50: 1966-2016” d’Anna Savall.
Al web també s’hi podrà trobar la darrera guia de patrimoni local que fa referència a les Torres de Cambrils seguint la línia de les anteriors: la Torre del Port, el Parc Samà i la Torre de l’Ermita. En aquesta ocasió es parla de la Torre del Bou, que pertanyia a l’antiga muralla; la Torre de la riera d’Alforja, la Torre Bargallona, la Torre del Mas d’en Bisbe i la Torre del Llimó, utilitzades com a torres de guaita i de defensa, i la Torre de l’Esquirol, torre de telègrafs del segle XIX.
Al web de fons local també s’hi han creat, a la secció de Llibres, els apartats de “Vídeoressenyes”, amb recomanacions publicades al canal de Youtube de la biblioteca (https://www.youtube.com/user/CanalBibCambrils) sobre llibres d’autors vinculats al municipi, i el de “A text complet” amb llibres que es poden descarregar en format digital o consultar íntegrament en línia.