El Departament de Joventut de l’Ajuntament ha engegat la 2a edició del projecte, amb la col·laboració de l’Hospital Lleuger Antoni de Gimbernat

  • Categoritzat com: Comunicació Joventut

Una setantena de joves de Cambrils ja s’estan formant per convertir-se en Agents de Salut als instituts, en el marc de la segona edició d’aquest projecte impulsat pel departament de Joventut de l’Ajuntament de Cambrils, que compta amb la col·laboració de l’Hospital Lleuger Antoni de Gimbernat de Cambrils.

El passat dijous, 14 de novembre, va començar la formació que impartirà fins el mes d’abril la infermera del Punt de Salut, Joana Abella. Els i les joves que s’han inscrit voluntàriament són alumnes d’ESO, batxillerat i cicles formatius. Cada jove compta amb una guia formativa amb tot el temari i, en finalitzar la formació, obtindrà un certificat d’aprofitament si ha assistit i superat amb èxit totes les sessions formatives.

La regidora de Joventut, Natàlia Pleguezuelos ha destacat l’augment del nombre d’Agents de Salut i ha explicat que s’han volgut reforçar i ampliar els temes formatius en relació a la demanda que ens han fet els joves. Per aquest motiu, el temari d’aquest any inclou la salut mental i els primers auxilis, donant resposta a les avaluacions del grup d’Agents de Salut de l’Any de l’any passat. Aquests dos àmbits se sumen als de sexualitat i afectivitat, prevenció de consum de tòxics, prevenció i actuació davant l’assetjament escolar i el punt SexeSentit.

Una altra novetat és que moltes de les sessions de formació del projecte es realitzaran conjuntament entre joves d’ESO i joves de batxillerat i cicles, tenint en compte l’èxit de les sessions conjuntes de l’any passat. Per últim, i també com a novetat remarcable, en algunes de les sessions formatives el grup d’Agents comptarà amb la col·laboració de joves residents de Medicina, que estan realitzant el seu darrer any a l’Hospital Lleuger Antoni de Gimbernat de Cambrils.

En aquesta edició les sessions formatives passen a realitzar-se els dijous, per no coincidir amb l’horari del Punt de Salut i poder mantenir les atencions, gràcies a la bona predisposició i col·laboració entre l’Ajuntament de Cambrils i la direcció i els professionals de l’Hospital Lleuger de Cambrils.

El projecte forma part de l’àmbit de salut que es treballa des de Joventut, previst al Pla Municipal de Joventut de Cambrils 2017-2020.