L’esdeveniment va acostar els joves a creadors de referència en l’àmbit de la tecnologia i la ciència per encoratjar-los a emprendre. Cambrils va ser un dels municipis escollits perquè els seus joves hi poguessin participar. Una cambrilenca va quedar entre els 10 primers millors projectes que es van treballar en una de les sessions.

  • Categoritzat com: Comunicació Joventut Promoció Econòmica

Una quarantena de joves de Cambrils es van desplaçar ahir al Palau de Congressos de Barcelona per assistir a la primera edició de la festa de la tecnologia, la ciència i la innovació Ifest. Aquesta iniciativa és una aposta del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya que, conjuntament amb els serveis municipals de suport a l’emprenedoria com el de Cambrils Emprèn, ha dissenyat una acció de sensibilització del fet d’emprendre orientada als joves.

Cambrils va ser un dels municipis de referència seleccionats per la seva reputació en aquest àmbit. Per això, els joves interessats es van poder apuntar a l'autobús organitzat per fer el trajecte de Cambrils a Barcelona i van gaudir gratuïtament d'aquesta experiència.

El programa de l’Ifest va constar d’un espai ponències amb experts inspiradors en l’àmbit de la ciència, la innovació i la tecnologia; un espai d’exposició i experimentació, i de la sessió titulada “Challenge imagine” sobre el gran repte de Xavi Verdaguer de Sillicon Valley. L’objectiu era que els joves prenguessin consciència que poden fer grans coses en els propers anys, que tenen talents per fer-les i que la societat espera les seves aportacions.  Amb aquesta finalitat d’encoratjar-los a emprendre, la jornada va acostar els joves a creadors de la tecnologia, la ciència i la innovació que estan canviant el món.

Els talent emprenedor dels joves cambrilencs va quedar demostrar pel fet que, entre els 10 equips finalistes, una cambrilenca, estudiant de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils,  va quedar entre els 10 primers millors projectes que de manera grupal es van treballar al “Challenge”. Més de 80 grups de treball tenien un repte al seu davant: crear un projecte en 100 minuts. La majoria de propostes  lligaven la necessitat de resoldre problemes socials amb factors tecnològics per tal de promoure l’èxit de les propostes. D’entre aquestes 80 propostes, es van escollir tres guanyadors  que tindran la oportunitat de desenvolupar la seva idea en una acceleradora perquè pugui arribar a ser un producte que trobem al nostre abast.