L’Arxiu Municipal de Cambrils ha participat en la selecció de les 60 imatges, el disseny de banderoles i l’elaboració d’un audiovisual

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura Arxiu

L’exposició de fotografies “Vida i festa del nostre barri” repassa la història de 45 anys de festes de l’Eixample Vila de Cambrils, coincidint amb una nova edició de la festa del barri. La mostra, que es pot veure fins el dia 25 de juny als aparadors de 33 comerços del barri, ha comptat amb la participació de l’Arxiu Municipal de Cambrils, que ha treballat en la selecció de les 60 imatges que formen l’exposició, en col·laboració amb l'Associació de veïns del barri de l'Estació, el Projecte d'intervenció comunitària intercultural (PICI) i els departaments de Benestar social i Participació ciutadana de l'Ajuntament de Cambrils.

Les fotografies il·lustren esdeveniments propis de la festes de l’Eixample des de l'any 1979, recordant persones, fets i llocs, i retratant així la identitat i la vida comunitària del barri. La mostra vol ser un reconeixement a tots els veïns i veïnes que al llarg dels anys han les han fet possible, ja sigui com a participants o com a organitzadors.

L’Arxiu també ha col·laborat en l’elaboració d’un audiovisual que recull fotografies conservades a l'Arxiu Municipal procedents del Fons Oleastrum, el Fons de l'Ajuntament de Cambrils, el Fons Ramon Ortiga, el Fons Josep Maria Güell Esteve i d'altres de particulars, i dona veu a diferents veïns i veïnes del barri que expliquen els seus records i vivències relacionades amb la festa.

L’estrena de l’audiovisual es va portar a terme el passat divendres 16 de juny a l’avinguda Vidal i Barraquer davant d’unes 120 persones i a partir d’aquesta setmana es pot veure  al canal de Youtube de l'Arxiu Municipal de Cambrils des d’aquest enllaç.

A més, l’Arxiu ha participat en la decoració  de les festes del barri amb el disseny de 24 banderoles que han estat penjades durant tot el cap de setmana a diferents fanals de l'Avinguda Vidal i Barraquer.