Els nens i les nenes, d’entre 8 i 9 anys, han visitat la ràdio i han pogut conèixer de primera mà com funciona l’emissora municipal. La part central del taller ha consistit en gravar un podcast, en el qual els protagonistes han estat els propis infants.

Una cinquantena d’alumnes de l’Escola Guillem Fortuny de Cambrils han dut a terme un taller aquest dijous al matí a Ràdio Cambrils. Es tracta de dos grups de tercer de primària. Els nens i les nenes, d’entre 8 i 9 anys, han visitat la ràdio i han pogut conèixer de primera mà com funciona l’emissora municipal. És la segona vegada que l’escola cambrilenca duu a terme aquesta activitat a Ràdio Cambrils. La primera va ser l’any 2022.

La part central del taller ha consistit en gravar un podcast, en el qual els protagonistes han estat els propis alumnes. Dividits en dos grups, els nens i les nenes han explicat als micròfons de Ràdio Cambrils quines són les seves activitats favorites. Entre les més habituals, hi ha jugar a futbol, hoquei o pàdel, ballar, patinar, pintar o fer manualitats. Tot i que alguns infants estaven força nerviosos, finalment tots han sigut valents i s’han decidit a parlar davant dels micròfons i amb tots els seus companys. Els podcasts ja es poden escoltar a la pàgina web de Ràdio Cambrils (Grup A i Grup B).

Aquesta col·laboració no és casualitat, ja que l’Escola Guillem Fortuny ha fet una aposta per incloure la ràdio com una eina d’aprenentatge entre els seus alumnes. De fet, fa un parell d’anys ja van fer un taller de ràdio, que també va comptar amb la col·laboració de l’emissora municipal. I la intenció del centre educatiu és comptar amb un estudi de ràdio propi, que els permetria ampliar el ventall d’activitats entre els alumnes.

L’experiència ha estat molt positiva per a totes dues parts, per la qual cosa la intenció és que el taller es pugui celebrar anualment amb els alumnes de tercer de primària. Per tant, la propera edició es durà a terme l’any 2025. Per altra banda, Ràdio Cambrils tornarà a acollir aquest estiu tallers de ràdio i de gravació de podcasts, que com és habitual s’organitzaran de manera conjunta amb el departament de Joventut de l’Ajuntament de Cambrils.