Durant el quadrimestre passat al municipi van funcionar 26 parelles del programa Voluntariat per la Llengua, de les quals deu continuaran, i en aquesta edició se n’han presentat tretze més de noves

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

El programa Voluntariat per la Llengua ha format 23 parelles lingüístiques per aquest quadrimestre a Cambrils. Les parelles es van conèixer el dia 14 de març a les 18 h en un acte formatiu a l’Ateneu Juvenil, on es fan els cursos de català per a adults del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l’Àrea de Reus.

En l’acte hi va intervenir el regidor de Cultura, Josep Lluís Abella Hortoneda, que va agrair als assistents la seva participació en el programa i va animar voluntaris i aprenents a utilitzar la llengua catalana en tots els àmbits possibles.

Helena Martínez, responsable del Servei de Català, va apuntar que aquest quadrimestre funcionaran 23 parelles al municipi, de les quals n’hi ha deu que continuen de la passada edició.

La tècnica responsable del programa Voluntariat per la llengua, Rut Ortiz, es va encarregar de donar als participants informacions i instruccions perquè la seva experiència com a membres d'una parella lingüística resulti ben positiva. A més, va destacar la variada procedència de voluntaris i aprenents, ja que hi ha persones de Catalunya, la resta de l’Estat espanyol, Romania, Líbia, el Marroc, Bielorússia, Bolívia i Polònia.

Els voluntaris invertiran una hora setmanal durant deu setmanes a conversar en català amb l'aprenent a fi que aquest guanyi seguretat i fluïdesa parlant en aquesta llengua en un ambient distès, mentre fan noves amistats i s'enriqueixen mútuament.

A més, els integrants de les parelles lingüístiques podran participar en les activitats complementàries que el CNL organitza per a elles, com cinema infantil o un concert de música clàssica.

Voluntariat per la llengua és un programa de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura gestionat pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL). El CPNL va iniciar el programa l'any 2002, a Cornellà de Llobregat, amb 19 parelles participants. Des del 2003 ja hi ha participat més de 100.000 parelles.