El programa inclou 11 propostes musicals i recupera el 100% de l’aforament

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

Una actuació del duet Alannia Duo aixecarà el teló aquest diumenge a un nou cicle de concerts a la Cripta de l’Ermita. El programa d’aquesta primavera inclou 11 concerts que fan reclam d’una gran qualitat i diversitat d’estils, des de la música de cambra fins al tango i el jazz passant pel cant coral.

Iniciativa del Departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils, l’Associació Coral Verge del Camí i l’Associació la Mar de Jazz, el cicle de concerts a la Cripta s’estrena el 2022 recuperant el 100% de la disponibilitat d’aforament un cop ja s’ha superat la fase de restriccions per la pandèmia. Totes les actuacions del cicle tindran lloc en cap de setmana i a les 19.30 excepte una. Les entrades ja es poden comprar de forma anticipada a la plataforma https://entradium.com.

El primer concert del cicle tindrà lloc diumenge 20 de febrer i és una proposta intimista i propera de dues joves intèrprets. Ester Trilla (violoncel) i Helena Bas (flauta travessera) van coincidir en l’etapa de formació i en diferents agrupacions de cambra i orquestrals. Fa un parell d’anys van engegar el projecte Alannia Duo, amb el que visiten Marin Marais, Anna Bon di Venezia i Heitor Villa-Lobos.

Diumenge 6 de març arribarà el torn de la guitarrista clàssica Ekaterina Záytseva. Dotada d’una tècnica depurada i considerada una de les grans solistes de la seva generació, Záytseva transita de la música clàssica a altres gèneres com el flamenc o les músiques del món i sorprèn per una portentosa versatilitat.

Diumenge 20 de març tindrem l’ocasió de tornar a veure a Cambrils el Marcelo Mercadante Trío, que fa tres anys va actuar en el marc del festival La Mar de Jazz. “Todo Ayer/Todo Hoy” es va estrenar al Festival Grec i conté els pilars indiscutibles del tango.

Dissabte 9 d’abril el cartell és doble. A les 12.30 actua el cor de veus femenines Sally’s Army, de Yorkshire (Anglaterra). La seva proposta és un recorregut per cançons tradicionals del món anglosaxó, des de l’edat mitjana fins a l’actualitat.  En l’horari habitual del cicle, les 19.30, arribarà el moment de Xerrich. Els germans cambrilencs Pau i Martí Sanserrich ha enregistrat el primer treball discogràfic, Cants i Laments, i en el directe a l’ermita es faran acompanyar de tres músics i un cor.

Nestor Giménez Pocket Orchestra completarà l’agenda del cap de setmana. El pianista reusenc presentarà diumenge 10 d’abril el seu darrer treball: Tetralogy. Jazz de cambra, amb un punt d’improvisació, que s’inspira en dues bandes sonores de pel·lícules d’aventures ben conegudes.

El 17 d’abril al vespre la cripta s’il·luminarà a la llum que emanarà el piano a quatre mans d’Amàrim. Maria Lombarte i Manel Miró interpretaran una versió adaptada per Carl Czeny del Rèquiem de Mozart.

El pianista tarragoní Xavi Torres, un dels músics de jazz catalans amb més projecció, serà el diumenge 8 de maig a la cripta acompanyat de Martin Leiton (contrabaix) i Andreu Pitarch (bateria). El trio oferirà un viatge per algunes de les sonates més conegudes de Beethoven.

El duo de guitarres Recorda s’ha especialitzat en compositors sud-americans però n’ha fet adaptacions actuals, incorporant noves sonoritats que eixamplen les possibilitats tècniques dels instruments. Seran a la cripta dissabte 14 de maig.

Diumenge 22 arriba el torn d’Ennèagon, una proposta que combina un quintet de vent i piano. un mosaic de música quasi festiva, acolorida, exòtica, a càrrec d’un ensemble de músics de la demarcació de Tarragona.

La temporada de primavera l’acomiadarà diumenge 19 de juny un concert a càrrec d’alumnes de l’Escola Municipal de Música de Cambrils. Coincidint amb la cloenda del curs, els joves que cursen estudis avançats toquen a la cripta bé com a solistes, bé en grups.