L’objectiu d’aquest control de qualitat previ, que s’està realitzant entre ahir i avui, és posicionar-se com la millor ruta de tapes de la demarcació. Un equip de quatre xefs treballa per ajustar o millorar les creacions culinàries de la 8a edició de la ruta, que se celebrarà del 7 al 16 de juny.

  • Categoritzat com: Comunicació Turisme

Un jurat d’experts i un equip tècnic de quatre xefs s’han desplaçat al Mercat Municipal de la Vila per avaluar i millorar les propostes gastronòmiques dels 40 bars i restaurants participants en la vuitena edició de la Mar de Tapes de Cambrils, que se celebrarà del 7 al 16 de juny.

L’objectiu d’aquest control de qualitat previ a les jornades, que s’està realitzant entre ahir i avui fins a les 14:30 hores, és aconseguir fer un salt qualitatiu que posicioni la Mar de Tapes de Cambrils com la millor ruta de la demarcació.

D’aquesta manera, el Patronat Municipal de Turisme, el gremi de restaurants i Estrella Damm (patrocinador oficial) enceten una nova etapa on primarà la qualitat del producte, el producte local, l'elaboració i presentació de les tapes i l'autenticitat de les propostes amb la cuina que realitza cada establiment.

Durant aquestes dues jornades de valoració es disposa d'un equip tècnic amb quatre xefs reputats de la província amb la finalitat d'ajustar o millorar aspectes de les propostes gastronòmiques que es presenten a la ruta per assolir els estàndards de qualitat que marca l'organització en aquesta edició. Aquest equip tècnic està format per Ana Ruiz (Restaurant AQ), Leo Vidal (Frida), Pep Moreno (Deliranto) i Joan Llaberia (L'Original Experiències Gastronòmiques).

A més, l’avaluació també compta amb un jurat professional que valida definitivament la participació de la tapa sota uns criteris de creativitat i l'originalitat, presentació i emplatat, gust, qualitat del producte i interpretació o relació del tastet amb la temàtica "tastets de mar i terra". Aquest jurat està format per Adrià Viladomat (assessor i estilista gastronòmic), Eva Hausmann (assessora, experta i crítica gastronòmica) i Lídia Adelantado (experta en gestió i coordinació d'esdeveniments gastronòmics).

Aquest jurat professional designarà també les tres millors propostes que es presenten al concurs, que obtindran un diploma acreditatiu i un premi addicional a la millor tapa, que serà un uniforme especial creat i fet a mida per CSTY de Confecciones Oliva.

En total, s’han presentat a la vuitena edició de la Mar de Tapes 36 establiments que oferiran tapa + canya a 3 euros i 4 restaurants que oferiran un menú de tapes + cervesa Estrella Damm amb tres franges de preus (25, 40 i 60 euros).

Per aquesta vuitena edició, per aconseguir la màxima qualitat fotogràfica, s'han contractat als fotògrafs especialitzats en el món gastronòmic Martí Sansi Alba Rodríguez.