El taller, que es va portar a terme ahir al Centre Cívic Les Basses, va ser conduit pel Servei d’Assessorament d’Entitats de l’Ajuntament de Cambrils

  • Categoritzat com: Comunicació Participació ciutadana

Un grup d’una quinzena de veïns i veïnes del port de Cambrils es van reunir ahir, 15 de gener, durant dues hores, per posar les bases de la futura associació veïnal del barri. El taller, obert a tot el veïnat, va ser conduït pel Servei d’Assessorament a Entitats del Departament de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Cambrils i va permetre treballar conjuntament les finalitats i objectius que es persegueixen en la posada en marxa d'aquesta nova associació.

D’aquesta primera sessió de treball, n’ha sortit una comissió gestora que es reunirà el proper 29 de gener i redactarà els estatus i l'acta fundacional per poder avaluar en una assemblea veïnal i designar la junta directiva.

Durant la trobada, van sorgir inquietuds de millora en l’àmbit d’urbanisme, la necessitat de potenciar el sentiment d’identitat del veïnat, així com preservar la singularitat patrimonial del barri i evitar la sobreexplotació. Per altra banda, les persones participants van proposar ser un col·lectiu obert i integrador que permeti donar cabuda a tothom que vulgui col·laborar en la millora d'un barri  que consideren que ha perdut atractivitat i referència.

El regidor de Participació Ciutadana, Oliver Klein, va donar la benvinguda  inicial i posteriorment va marxar per donar pas a aquest taller associatiu. La creació de l’associació és important ja que el port és l’únic dels 10 barris de Cambrils que des de fa tres anys no té interlocució veïnal per poder-hi plantejar les possibles millores i activitats dinamitzadores.