Les actuacions arribaran als 1.500 nens i nenes de primària de les set escoles de la ciutat del 28 de novembre al 2 de desembre

  • Categoritzat com: Comunicació Alcaldia Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

El Setge de Cambrils del 15 de desembre de 1640, emmarcat històricament en la Guerra dels Segadors, és, sens dubte, la pàgina més brillant i gloriosa de la història local; però també la més tràgica i dolorosa.

Seguint la iniciativa que es va iniciar anys enrere amb l’objectiu d’apropar la història de Cambrils i “El Setge de 1640” als més joves, des del Departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils  oferim un nou espectacle realitzat per la companyia  Bigolis Teatre que explica de manera amena aquest fet històric.

Aquest any l’espectacle, titulat “L’Auca del Setge de Cambrils”, és de petit format i d’interior, es presenta un gran llibre amb dibuixos que es va obrint per explicar amb una auca la història del Setge de Cambrils, emprant titelles, teatre, màscares i música en directe.

Les actuacions tindran lloc del 28 de novembre al 2 de desembre, dates properes a la celebració de la diada , que aquest any es commemorarà el 11 de desembre a les 12 hores a la plaça del Setge i comptarà amb la participació del jurista Santiago Vidal, director de la Càtedra sobre Diversitat Social de la Universitat Pompeu Fabra.

L’espectacle té una durada de 45 minuts. Les set escoles de Cambrila (Marinada, La Bòbila, Joan Ardèvol, Guillem Fortuny, Cambrils i Mas Clariana) acolliran aquest espectacle i més de 1.500 nens des de 1r a 6è de primària podran gaudir i aprendre a la vegada la història del seu municipi.