La Coral Verge del Camí, l’Escola Municipal de Música i l’Ajuntament han presentat avui la iniciativa, que es portarà a terme als Jardins del Parc Samà. El projecte participatiu comptarà amb l’acompanyament d’un grup de pop rock comptaran amb l’acompanyament musical d’un grup de pop-rock. Les entrades ja es poden comprar a entradium.com i els fons recaptats es destinaran a la Fundació Fero (càncer) i la Fundació Miquel Valls (ELA).

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Educació Escola de Música Cultura

Un centenar de cantaires uniran les seves veus al concert solidari i participatiu “Cambrils Batega: Rock&Cor”, organitzat per la Coral Verge del Camí, l’Escola Municipal de Música (EMMC) i el Departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils, que es portarà a terme el proper 10 de juliol als Jardins del Parc Samà. L'espectacle començarà a les 22 hores (obertura de portes a les 21 hores) i durarà una hora i mitja aproximadament.

El projecte musical s’ha presentat avui en una roda de premsa a càrrec de l’alcalde de Cambrils, Oliver Klein Bosquet; la presidenta de la Coral Verge del Camí, Lídia Utset Badiella; el director de l'Escola Municipal de Música de Cambrils, Francesc Sànchez Macías;  el representant de DNA - Parc Samà, Dánel Arzamendi Balerdi; el director de la Fundació Fero, Ruben Ventura Masip, i la cap de comunicació de la Fundació Miquel Valls, Anna Rigola.

L’alcalde de Cambrils ha destacat el caràcter solidari del projecte i els referents cambrilencs que han donat visibilitat a la lluita contra l’ELA i el càncer. Oliver Klein també ha afirmat que l’equip de govern municipal té la voluntat de treballar per donar continuïtat al concert perquè es quedi com una cita anual al calendari d’esdeveniments de Cambrils.

A continuació, la directora de la coral ha explicat les ganes que tenia la formació de crear una gran producció després de dos anys de poques actuacions musicals, ha detallat com es va gestar el projecte Cambrils Batega i ha repassat els ingredients que el fan atractiu i únic.

Per la seva banda, el director de l’EMMC ha explicat que un dels grans pilars de l’escola són els grups perquè donen sentit a la pràctica individual i ha assegurat que la seixantena d’alumnes participants estan assajant per aquest concert des del gener amb molta il·lusió i motivació.

Tot seguit, el representant de DNA ha posat en valor la tradició del Parc Samà d’acollir esdeveniments musicals i solidaris, que contribueixen en el posicionament de Cambrils com a destinació cultural. Finalment, els representants de les fundacions han agraït que es destini el 100% de la recaptació a millorar la investigació del càncer i l’ELA i per millorar la vida de les persones que pateixen aquestes malalties.

El projecte Cambrils Batega va néixer a iniciativa de la Coral Verge del Camí i de seguida s’hi van sumar l’Escola Municipal de Música i l’Ajuntament de Cambrils, que organitzen conjuntament el concert amb la col·laboració del Parc Samà i la Diputació de Tarragona.

El concert comptarà amb els i les cantaires de la Coral Verge del Camí, els cors Adagio i Vivace de l’Escola Municipal de Música i més de 30 cantaires a títol individual de poblacions com Vinyols, Riudoms, Reus o Tarragona que van respondre a la crida realitzada el passat mes de març.

La formació inclou una sonoritat de veus molt diverses de cantaires d’entre 12 i 70 anys que interpretaran cançons de rock i pop mítiques de grups com The Beatles, Queen, ABBA o Simon & Garfunkel. L’acompanyament musical anirà a càrrec d’un grup de rock format per Albert Galcerà (teclats), Georgi Olshanetsky (guitarra), Artemi Agràs (baix) i Francesc Martin París (bateria).

L’organització ha posat a la venda un total de 800 entrades, que ja es poden adquirir a través del web entradium.com, on s’ofereix l’entrada general a 15 euros i la de platea col·laborativa a 25 euros. A més, també hi ha la possibilitat de col·laborar-hi fent una aportació a través de la Fila 0.