El taller porta per títol ‘Oli d’oliva i dieta mediterrània: beneficis per la salut’ i donarà a conèixer conceptes bàsics de l’alimentació i la nutrició saludable

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes

Conèixer els beneficis per a la salut que comporta el seguiment de la dieta mediterrània és l’objectiu del curs ‘Oli d’oliva i dieta mediterrània: beneficis per la salut’. Aquesta activitat formativa, oberta al públic general, se celebrarà la tarda del dijous 16 de juny al Centre Cultural. El curs donarà a conèixer un conjunt de conceptes bàsics d’alimentació i nutrició saludable, centrats en la dieta mediterrània i el consum d’oli d’oliva, mitjançant la posada en pràctica de les bases científiques actuals.

De tots és ben coneguda la importància de l’alimentació en la prevenció i el tractament de les malalties més freqüents a la nostra societat (malalties cardiovasculars, càncer, obesitat, diabetis i hipertensió arterial). Moltes vegades, no és fàcil que el coneixement científic actual en la matèria sigui totalment entès per la població i, més encara que es pugui aplicar de forma pràctica en el dia a dia de cada persona.

Els alumnes d’aquesta jornada també podran analitzar els seus hàbits alimentaris així com el seu estat nutricional, mitjançant l’antropometria. Després, estudiaran diferents exemples de dietes saludables. Finalment, i com a pràctica, dissenyaran el seus propis menús setmanals. Tot el curs serà conduït pel Dr. Fafael Balanzà Roure, professor associat de la Unitat de Nutrició Humana del Departament de Bioquímica i Biotecnologia de la Facultat de Medicina de la URV.

Després d’uns anys sense acollir cap curs d’aquestes característiques, el Museu d’Història de Cambrils, com a coordinador de l’Antena del Coneixement del Campus Extens de la URV al municipi, va recuperar l’any passat la Universitat d’Estiu a Cambrils. Enguany per primera vegada les activitats de la Universitat d’Estiu de la URV a Cambrils s’integren dins del programa trimestral de l’Antena del Coneixement, gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Cambrils i de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la universitat.

 

Matrícula oberta

Aquests són els darrers dies per inscriure’s en el taller, ja que el proper 14 de juny es tancaran les inscripcions. Les matrícules es poden tramitar online a través de la següent pàgina web: www.urv.cat/estudis/universitat_estiu de la Universitat Rovira i Virgili. El preu, sense reconeixement de crèdits però amb dret a certificat d’assistència, és de 15 euros per persona i per a qualsevol dubte cal enviar un email a sacu@urv.cat o bé trucar al 977297066.