Són activitats gratuïtes amb inscripció prèvia incloses a les Jornades Gastronòmiques de la Galera

  • Categoritzat com: Comunicació Promoció Econòmica

La visita guiada “Galeres en viu” de la Confraria de Pescadors de Cambrils i el curs d’iniciació al tast d’olis d’oliva verge extra de la Cooperativa Agrícola encara disposen d’algunes places lliures. Les persones interessades en participar en alguna d’aquestes dues activitats gratuïtes només cal que s’hi inscriguin abans de divendres enviant un correu a peconomica@cambrils.org. L’aforament és limitat.

Les dues activitats s’emmaquen en el programa de la 14a edició de les Jornades de la Galera i la Cuina Marinera. La primera serà “Galeres en viu” i es portarà a terme el divendres 23 de febrer de 17 a 18 hores a les instal·lacions de la Confraria. En aquesta visita guiada els i les participants podran viure de primera mà l’arribada de les barques a port i com els pescadors netegen, trien i preparen les caixes de peix i de galeres per entrar-les a la llotja. Allí, s’efectua el pes automàtic del producte pescat i desfila per la cinta per tal que els interessants, asseguts a la grada, puguin fer-se amb el peix al millor preu. Posteriorment, els lots de peix es fan arribar als seus compradors, ja sigui a les cuines dels restaurants i peixateries del municipi com de localitats de fora vila.

Per altra banda, el tast d’olis tindrà lloc a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola el dissabte 24 de febrer a les 11 hores. Les persones inscrites assaboriran les peculiaritats de diferents varietats d’aquest producte únic de la dieta mediterrània, considerat per a molts “or líquid”. Entre totes les propostes d’olis, podran degustar l’oli d’oliva verge extra de la Cooperativa de Cambrils.