El Premi de Narrativa Marítima Vila de Cambrils Josep Lluís Savall i la 5a edició de Poesia Vila de Cambrils tancaran convocatòria el mes d’octubre

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic de Cambrils 2016

Aquest divendres 30 de setembre es tancarà el termini de presentació d’obres de la II Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic de Cambrils. Es tracta d’una iniciativa organitzada pel Departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils, així com també el suport de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Tarragona i el patrocini de Repsol.

Per tal de poder-hi participar, els artistes han de presentar un dossier amb un mínim de 4 fotografies i un màxim de 10, d’una mida de 18x24 cm, degudament documentades, indicant quina de les obres, en cas de selecció, aspiraria al premi. Cal destacar que la tècnica i el procediment són lliures però sempre i quan la temàtica estigui relacionada amb la gastronomia. Tota la documentació s’ha de lliurar a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) abans del 30 de setembre de 2016.

Amb les obres seleccionades se celebrarà una exposició en els diferents espais d’exposició del municipi (Sala Àgora-Sala Àmbits-Espai El Pati) del 26 de novembre de 2016 al 27 de gener de 2017.

Podran participar-hi es artistes majors d’edat i de qualsevol nacionalitat, amb residència a l’estat que no hagin guanyat el premi de la biennal durant els dos últims certàmens.

L’Ajuntament de Cambrils dotarà el primer premi amb 6.000 euros i un accèssit de 1.000 euros.

 

V Premi de Poesia Vila de Cambrils

Aquest premi té la voluntat de promoure la nostra llengua escrita en vers. Així doncs, les obres aspirants hauran de ser escrites en llengua catalana, originals i inèdites, així com no haver estat premiades en cap certamen ni publicades en cap mitjà escrit ni informàtic.

La convocatòria per participar en la 5a edició del Premi de Poesia Vila de Cambrils finalitzarà el proper 28 d’octubre.

Hi podran prendre part totes les persones majors de 16 anys d’arreu del món. Totes elles podran presentar les seves obres de temàtica lliure en suport paper a la recepció de l’Ajuntament de Cambrils, o a través de l’adreça de correu electrònic premipoesia@cambrils.cat

Caldrà consultar les bases prèviament on es recull l’extensió màxima que han de tenir les obres, així com la font i el cos en què s’han de presentar.

Un jurat format per cinc persones de reconegut prestigi dins l’àmbit de la cultura de parla catalana decidiran l’obra vencedora d’aquesta cinquena edició del Premi de Poesia Vila de Cambrils.

El primer premi estarà dotat amb 500 euros i el segon premi amb 200. A més, els premis també inclouen la publicació de les obres guardonades a la web de l’Ajuntament de Cambrils i en altres mitjans de difusió.

 

VI Premi de Narrativa Marítima Vila de Cambrils Josep Lluís Savall

Aquest premi té a finalitat de promoure i donar suport a la nostra llengua escrita i de fer que la mar, element ineludible en l’evolució històrica de la nostra vila, adquireixi un paper protagonista i ens impulsi com a referent literari i cultural del nostre país.

El termini de presentació de les obres finalitza el proper 11 d’octubre.

Les persones que hi vulguin participar hauran de ser majors de 18 anys i les seves obres hauran d’estar escrites en llengua catalana i en qualsevol modalitat del gènere narratiu (novel·la, recull de contes, dietari, relat de viatges...) adreçades a un públic adult. Cada autor podrà concursar-hi amb una sola obra, la temàtica de la qual haurà de ser el mar, al voltant d’aquest es desenvolupi l’acció principal del relat.

L’autor de l’obra guanyadora rebrà un premi en metàl·lic de 3.000 euros així com l’edició de l’obra guanyadora a càrrec de l’Editorial Cossetània.

 

Aposta per la cultura

El Departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils organitza les tres edicions del premi que se celebraran aquest 2016 al municipi. La convocatòria de les tres cites enguany mostra la voluntat i el treball intens que s’està realitzant des del Departament per recuperar la convocatòria anual d’aquests certàmens.

Les bases dels premis es poden descarregar en el següent enllaç:

http://www.cambrils.cat/cultura/programaciocultural/premis-i-beca