El nou material informatiu adaptat a persones invidents incorpora la versió en francès, que s’afegeix al català, castellà i anglès. Ja fa anys que el Patronat de Turisme de Cambrils va començar a posar en marxa iniciatives per adequar l’oferta a visitants amb discapacitats.

  • Categoritzat com: Comunicació Turisme

El Patronat de Turisme de Cambrils, en col·laboració amb la Unitat de Cultura i Esport de la delegació territorial de l’ ONCE Catalunya de Barcelona,  ha renovat el contingut de les guies de lectura tàctil per a persones invidents. El nou material informatiu incorpora la versió en francès, que s’afegeix al català, castellà i anglès.

Els i les visitants tenen a la seva disposició qualsevol de les quatre guies en l’idioma desitjat a les instal·lacions de l’Oficina de Turisme de forma totalment gratuïta. Les guies en braille ofereixen una introducció turística al municipi i aprofundeixen una mica més en els seus punts forts: la platja, la gastronomia, el turisme esportiu i familiar, el comerç, la cultura, les festes i els llocs d’interès imprescindibles.

La regidora de Projecció Exterior i Turisme, Marta Borràs, ha destacat l’esforç del patronat de Turisme per eliminar les barreres que es troben les persones amb discapacitats i sobretot ha agraït la col·laboració de l’ONCE Catalunya en aquesta tasca divulgativa i turística a la vegada.

Altres mesures de sensibilització per a persones amb discapacitat

Per tal de millorar l’accessibilitat a tothom, el Patronat de Turisme té adaptada l’entrada de l’oficina i l’accés a les instal·lacions a través de portes automàtiques amb una amplada de més de 80cm i amb espais lliures de pas que permeten la circulació entre el mobiliari i els usuaris que van en cadira de rodes. El mostrador d’atenció al públic també està adaptat per a persones en cadira de rodes i persones de baixa estatura. Igualment, l’oficina disposa d’un plànol en 3D amb les indicacions de localitzacions en llenguatge braille, que informa del punt on es troba la persona visitant i hi ha senyalitzats els llocs d’interès més propers.

Les accions liderades pel Patronat de Turisme adreçades les persones amb discapacitat comencen l’any 2007, quan es van portar a terme les primeres accions per adequar l’oferta turística de Cambrils. Per una banda, s’instal·la a l’Oficina de Turisme el plànol del barri del port de Cambrils tridimensional en  braille amb el lema “Turisme per a tots”. Per l’altra, es publica la primera edició en català i castellà de la guia de Cambrils en Braille, de la mà de l’ONCE Tarragona. Després de la bona acollida, la guia es revisa i l’any 2010 se’n fa una segona impressió, també en anglès.

A més, des del l’any 2010 Turisme ofereix, amb concertació prèvia, la visita guiada per la zona portuària “La Mar i els Pescadors”  (abans anomenada “Ruta dels sentits”), adaptada segons la tipologia dels grups: Educació infantil, Educació inicial, Educació Adaptada, i en general  per a tots el públics amb discapacitat visual, física o mental.

Finalment, cal recordar que les platges de Cambrils disposen de cadires amfíbies i l’Agència Catalana de Turisme compta amb un Catàleg de Turisme Accessible molt pràctic per tots els usuaris que vulguin consultar temes d’accessibilitat.