Properament es faran dos tallers de participació ciutadana adreçats a la ciutadania i les associacions, així com als agents econòmics de la ciutat

  • Categoritzat com: Comunicació Participació ciutadana Govern Obert

L’Ajuntament de Cambrils ha presentat aquest vespre davant la ciutadania el procés d’elaboració del Pla Estratègic Cambrils Ciutat Intel·ligent. Prop d’un centenar de persones han omplert la Sala d’Actes del Centre Cultural per conèixer quin serà el procés per pensar com es construirà el Cambrils del futur. Tal i com ha assenyalat el regidor de Joventut, Transparència i Noves Tecnologies, Eduard Pellicer, el Pla serà ‘una eina de transformació de la ciutat’. Amb tot, Pellicer ha destacat ‘això no va de tecnologia, ni de sensors, això va de persones’. De fet, el Pla Estratègic, que s’està treballant ja amb la col·laboració de l’empresa Doxa, compta també amb un procés de participació ciutadana encarregat en aquest cas a Ceres. La regidora de Promoció Econòmica, Participació Ciutadana i Solidaritat, Ana López, justament ha destacat que ‘no tindria sentit plantejar-nos quina és la ciutat que volem en el futur, sense tenir en compte l’opinió de la ciutadania i dels agents econòmics i socials’.

 

Tallers participatius

La participació ciutadana serà clau en la redacció del Pla Estratègic. És per això que, a més de la jornada informativa d’aquest dimecres, s’han planificat dos tallers participatius més, que tindran lloc el 24 i 25 de febrer al Centre Cultural. El primer s’adreça a la ciutadania i les associacions, mentre que el segon està pensat per als agents econòmics de la ciutat.

Aquests dos tallers serviran per incorporar les opinions ciutadanes al Pla Estratègic, però després, aquells que hagin participat en el procés, comptaran amb sessions de retorn on es donarà compte de quines són les decisions que s’han incorporat al Pla Estratègic i quines no.

 

Un projecte pensat per les persones des de les persones

Un dels objectius del Pla és identificar quins són els actius, reptes i oportunitats de Cambrils i a la vegada, visualitzar com es vol que sigui el Cambrils del 2026. En aquest context les noves tecnologies poden ser una eina de suport important. Ara bé, el projecte pren com a centre del debat les persones i sovint es pot ser Smart i innovar per millorar la qualitat de vida sense que sigui necessària la tecnologia.

 

El Pla Estratègic de Cambrils s’engloba en el projecte d’smart city iCambrils

El Pla està inclòs en el projecte iCambrils que, entre d’altres mesures vol impulsar un bon govern més transparent i eficient que ofereixi una millor informació de les polítiques, del pressupost i de les decisions municipals. Alhora, el projecte busca una gestió dels recursos intel·ligent i responsable, amb eficiència interna de l’Ajuntament que millori els processos i la transversalitat. I tot plegat incoporant als cambrilenc i les cambrilenques en la presa de decisions.