L’objectiu és oferir un producte diferenciat i de qualitat, unificar els preus i fer una difusió conjunta. La nova agrupació està oberta a noves incorporacions. Els clients podran gaudir d’un matí de pesca esportiva a partir de 85 euros per persona.

  • Categoritzat com: Comunicació Turisme

El regidor de Turisme, Xavi Martí; els representants de les empreses de xàrters Cambrils Charter, Pesca Garrote i Sport Delta Fishing, i els gerent del Club Nàutic i l’Estació Nàutica, Fabian Escudé i Jordi Rom, han presentat l’Agrupació de Xàrters de Pesca de Cambrils.

L’objectiu de la nova agrupació, formada per aquestes tres empreses amb més de 10 anys d’experiència, és potenciar el turisme pesquer de qualitat, unificar els preus i treballar conjuntament en la promoció i comercialització del producte. Els impulsors persegueixen promocionar un segell de qualitat i garantir la pràctica de la pesca responsable i la cura per la conservació de les espècies.

En aquest sentit, el regidor de Turisme ha explicat que el Patronat de Cambrils s’ha compromès a treballar per donar a conèixer l’activitat a agències receptives i touroperadors i als diferents públics de les fires internacionals on tingui presència. “Som un referent en turisme nàutic familiar i volem liderar el sector de l’oci al mar a nivell de Catalunya amb productes atractius i diferenciats com aquest o el Pescaturisme”, ha afirmat Xavi Martí.  Finalment, el regidor ha destacat el suport que ha ofert des del primer moment el Club Nàutic de Cambril. Fa cinc anys ja va fer una aposta per potenciar el sector dedicant una bona part de la zona comercial d’amarres del Club als xàrters.

El president de l’agrupació, David Bono, ha dit que treballaran junts per donar la màxima qualitat de servei i totes les garanties. “La idea és que els clients marxin contents i vulguin repetir”, ha afirmat.

Per la seva banda, Fabián Escudé, ha assegurat que la nàutica no és elitista, ja que gaudir d’un matí de pesca està a l’abast de moltes butxaques.  

El xàrter de pesca esportiva és una activitat d’oci d’una durada d’entre mig dia o un dia complet, amb guia de pesca que ensenya i porta a pescar als clients. És una activitat per grups d’amics o famílies i cal destacar que bona part dels clients hi van amb nens. Els preus, a partir dels 85 euros per persona, oscil·len en funció de la durada de la jornada de pesca i navegació.

La comercialització es fa principalment a través de cada una de les empreses, de l’Estació Nàutica Costa Daurada i també al mateix port de Cambrils. S’està ultimant un fulletó amb la informació conjunta que oferta l’Agrupació.

Les tres empreses de l’Agrupació gestionen directament una vintena d’embarcacions i mouen al voltant de 5.000 persones durant la temporada alta. Ofereixen tots els nivells de pesca esportiva, des de la pesca d’iniciació per a nens a partir dels 5 anys, fins a l’espectacular pesca especial de la tonyina gegant amb exemplars des dels 100 als 500 quilos, amb la peculiaritat de ser una modalitat de captura i solta, és a dir, que el peix es torna al mar.

L’Agrupació està oberta a noves incorporacions i ja hi ha empreses que s’han mostrat interessades a sumar-se al projecte. Cambrils, amb una desena d’empreses de lloguer d’embarcacions, és el municipi amb la flota de xàrter més àmplia i de millor qualitat de Catalunya. 

Les procedències dels clients de xàrter són diverses. S’hi poden trobar des de francesos, belgues, anglesos o alemanys, fins a russos, americans o japonesos.