Les pianistes Aina Cester, Maria Arcas i Martina Sentís van obtenir la màxima qualificació en la Categoria Juvenil 1 de Conjunt de Pianos

  • Categoritzat com: Educació
  • Serveis associats: Educació Escola de Música

El trio format per les alumnes de piano de l’Escola Municipal de Música de Cambrils Aina Cester, Maria Arcas i Martina Sentís, va guanyar el primer premi de la primera edició del Certamen de piano EPTA Barcelona en la categoria Juvenil 1 (fins a 14 anys) de Conjunt de Pianos.

Les pianistes van presentar un programa de piano a 6 mans amb obres de S. Rachmaninov i M. Schmitz i van rebre la màxima qualificació amb 100 punts i amb el següent comentari: “¡Enhorabona a les tres! Heu aconseguit una interpretació extraordinària amb un resultat artístic molt alt, interpretant-ho tot de memòria amb una seguretat i qualitat artística molt ressenyable. Felicitats.”

El certamen, que es va celebrar el passat 16 de març a la Yamaha Music School de Barcelona, està organitzat amb finalitats pedagògiques per EPTA, que és una associació sense ànim de lucre vinculada al món del piano amb seu a Espanya i pertanyent a la xarxa d'associacions nacionals de l'European Piano Teachers Association amb seu a Londres i presència a més de quaranta països.

La principal activitat d’aquesta associació se centra en la difusió de la pedagogia pianística, mitjançant l'organització de cursos, tallers, fòrums, certàmens, concursos, congressos, concerts i festivals. L’objectiu és posar en valor la tasca docent i ajudar a la formació i el desenvolupament no només de professionals i alumnes, sinó també de tots els pianistes i aficionats que sentin la necessitat d'un espai de formació i diàleg per enriquir la seva carrera compartint coneixement i ajudant altres professionals a desenvolupar-se.

Els i les joves pianistes es van repartir en diferents categories i edats, i van tenir la oportunitat d’interpretar dues obres de lliure elecció i de diferents estils davant d’un jurat de reconegut prestigi i rebre les seves valoracions una vegada finalitzat el certamen. A més, l’alumnat premiat va participar en el concert de cloenda i lliurament de diplomes.