La cursa sortirà de la plaça de l’Ajuntament i recorrerà la façana marítima el diumenge 26 de febrer. Les inscripcions segueixen obertes fins el 23 de febrer o fins que s’arribi als 2.000 inscrits.

  • Categoritzat com: Comunicació Alcaldia
  • Serveis associats: Cambrils Esport

L’Ajuntament de Cambrils i l’empresa Running Solutions ja ho tenen tot a punt perquè els i les atletes de la vuitena Peugeot Joaquim Oliva Mitja Marató de Cambrils comencin a córrer el diumenge 26 de febrer a les 10 del matí. Es calcula que més de 1.500 persones participaran en aquesta cursa que surt de la Plaça de l’Ajuntament, recorre el port i la Façana Marítima de la ciutat, i torna al lloc de sortida. Els participants podran fer la prova de deu quilòmetres en modalitat patins, la cursa de deu quilòmetres de Cambrils o la Mitja de Cambrils, que és de 21 quilòmetres. També hi haurà curses per als més petits.

De moment, el ritme d’inscripcions és bo i més de 900 persones ja han formalitzat la seva participació a la vuitena edició d’una cursa que ja s’ha consolidat en el calendari atlètic català. Les inscripcions estaran obertes fins que s’arribi als 2.000 inscrits o fins el proper 23 de febrer a través del web  http://mitjadecambrils.com. Els dorsals es lliuraran el dissabte 25 de febrer al pavelló esportiu de Cambrils i diumenge abans de la sortida.

Una de les característiques que diferencia la prova cambrilenca és el fet que, possiblement, és la més plana de les que es realitzen, cosa que la converteix en una cita ideal pels amants del running que volen millorar les seves marques. Aquest pot ser un dels motius pels quals la Mitja Marató de Cambrils atrau grans esportistes que poden millorar així les seves marques personals.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha destacat aquest matí l’aposta de Cambrils pel turisme esportiu i ha afirmat que la cursa és una oportunitat per promocionar la destinació fora de la temporada més turística, com ho demostra que més del 35% de participants siguin de fora de la demarcació de Tarragona. Per la seva banda, el director de Running Solutions, Juanan Fernández, ha parlat de la vessant solidària de la cursa, que per segon any consecutiu compta amb la presència del projecte “¿Xq no Àlex?”, que busca la integració de persones amb discapacitat mitjançant l’esport. Dues persones en cadira de rodes completaran la cursa acompanyats de 10 voluntaris.

La cursa també comptarà amb curses infantils, la tradicional Cambrils Corre. Els participants es podran inscriure el mateix dia de la prova, que, en aquest cas, es celebraran al voltant del migdia. L’any passat una vuitantena de nens i nenes de Cambrils van participar-hi.

Com a novetat, aquest any tots els corredors que completin la cursa rebran una medalla commemorativa de la prova, a  banda del obsequi de la samarreta i gymsac que s’entregarà a la recollida dels dorsals.

Es calcula que la cursa generarà un impacte a la ciutat valorat en prop de 150.000 euros, ja que segons les enquestes de l’any passat la meitat dels participants i acompanyants es queden a dinar a Cambrils. A més, una bona part també es queden a dormir i compren als comerços. Entre els inscrits de fora de al província de Tarragona, destaquen els 120 participants de Barcelona, 60 de Lleida, 25 andorrans o els 24 de Saragossa.

PROGRAMA

Dissabte 25 de febrer

16:00 – 20:00 - Entrega de dorsals – Palau Municipal d’Esports de Cambrils

Diumenge 26 de febrer

8:00 – 9:30 – Entrega de dorsals - Palau Municipal d’Esports de Cambrils

10:00 – Sortida Mitja Marató – Plaça de l’Ajuntament

12:10 – Entrega de premis – Plaça de l’Ajuntament

12:30 – Cambrils Corre (curses infantils) - Plaça de l’Ajuntament