Els actes centrals tindran lloc el dissabte amb la sardinada popular, la processó, la tradicional Missa i la ballada de sardanes. La inauguració de l’exposició “Cambrils: els orígens” i una cantada d’havaneres donaran el tret de sortida a la festa, mentre que la Diada Castellera serà la nota final

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Festes

Cambrils es prepara per viure les festes en honor a la patrona dels pescadors, la Mare de Déu del Carme. El programa d’activitats es concentra en el cap de setmana del 15 al 17 de juliol.

Una exposició donarà el tret de sortida a la programació. En concret serà la mostra “Cambrils: els orígens”. Es tracta d’una exposició arqueològica permanent que organitza el Museu d’Història de Cambrils. La mostra es podrà veure al Museu del Molí de les Tres Eres.

Divendres 15 de juliol a les 20h al Molí de les Tres Eres.

La jornada clourà amb la tradicional Cantada d’Havaneres a la fresca a càrrec dels grups Penjats de l’Ham i Son de l’Havana. Tal i com assenyala el programa, els assistents poden portar la cadira de casa.

Divendres 15 de juliol a les 22h al Passeig de les Palmeres

 

Diada de la Mare de Déu del Carme

Les activitats centrals de la celebració en honor a la Patrona dels Pescadors tindran lloc dissabte 16 de juliol. Com és ja una tradició a Cambrils, la jornada s’iniciarà amb un esmorzar popular a la Llotja de Pescadors. Els participants podran gaudir de sardines, pa i vi en aquest àpat. El cost de l’esmorzar serà de 4 euros.

Dissabte 16 de juliol, 9h a la Llotja de Pescadors

Ja  per la tarda,  tindrà lloc la processó de la Mare de Déu del Carme, des de la plaça de l’Església de Sant Pere amb anada cap al Moll de Ponent, Processó per mar i l’Ofrena a la Mare de Déu. La processó estarà acompanyada pels Vogadors Vent d’Estrop de Cambrils, nens i nenes vestits de mariners, la Confraria de la MD del Carme, la Cobla Reus Jove, autoritats i pubilles i hereus de Cambrils. El recorregut de la processió serà: carrer Mn. Planas, plaça del Pòsit, carrer del Carme, carrer Sant Pere, passeig Marítim, Moll de Ponent-Passeig Marítim, carrer St. Jordi, carrer Mn. Planas i plaça de l’Església.

En arribar de la processó,  tindrà lloc la Missa.

Dissabte 16 de juliol, 19h Plaça de l’Església de Sant Pere: Inici de la Processó

La Diada de la Mare de Déu del Carme finalitzarà amb una ballada de sardanes a càrrec dels Amics de la Sardana de Cambrils i la Cobla Reus Jove.

Dissabte 16 de juliol, 22h a la plaça del Pòsit

 

La Diada Castellera posarà el punt i final a la festa

Els Xiquets de Cambrils i els Xiquets de Vila-Seca es donaran cita diumenge per tal de posar el punt i final al programa d’activitats. Serà en la tradicional Diada Castellera de la Festa de la Mare de Déu del Carme.

Diumenge 17 de juliol, 12h a la Plaça Catalunya

 

Més informació

Tota la informació d’aquestes festes que organitza l’àrea de Festes de l’Ajuntament de Cambrils es pot cercar a la pàgina web:  www.cambrils.cat/festes. També estarà disponible en la nova aplicació “Cambrils” que es pot descarregar tan per Android com per IOS. També es publicaran imatges de la festa a www.facebook.com/cambfestes.