El Centre Cívic de Vilafortuny s’incorpora als espais que oferiran activitats

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

L’Antena del Coneixement de la URV a Cambrils coordinada des del Museu d’Història de Cambrils, ja té enllestida la programació del segon trimestre del curs 2015/2016. Les activitats que s’inicien el proper dilluns es realitzaran fins a Setmana Santa. Es tracta d’una programació gratuïta i oberta a tota la ciutadania.

L’inici de les activitats serà el proper dilluns 26 de gener, quan es realitzarà un Club de Lectura especial a la Biblioteca Pública Municipal ja que es comptarà amb la presència de l’escriptor Jordi Ledesma que presentarà el seu últim llibre El diablo en cada esquina.

Les matèries a tractar en aquests primers mesos de l’any són ben diverses: literatura, música, gestió cultural, biologia i història. Es continuarà amb el procés de programar en diferents espais, incorporant-ne un de nou com és el Centre Cívic de Vilafortuny on es realitzarà una nova sessió de Veus cambrilenques a càrrec d’Ester Magrinyà, actual directora del Museu d’Alcover. També cal destacar la presència d’un concert extraordinari a càrrec de la Coral de la URV a la Cripta de l’Ermita en motiu del 25è aniversari d’aquesta prestigiosa formació coral dirigida per Montse Rios. El programa doncs del trimestre és el següent:

El regidor de cultura, Lluís Abella, assegura que: ‘Des de l’Antena del Coneixement busquem realitzar una programació ben diversa i enfocada a tots els públics. Des de l’Ajuntament de Cambrils apostem i ho continuarem fent per fomentar la descentralització de la Universitat Rovira i Virgili en el territori”.

 

Programació:

Dilluns, 25 de gener, a les 7 del vespre. Biblioteca Pública Municipal

Club de lectura adult amb l’escriptor Jordi Ledesma, per parlar del seu llibre El diablo en cada esquina.

Organitza: Biblioteca Pública Municipal de Cambrils i Antena URV

Dimarts, 9 de febrer, a les 8 del vespre. Sala d’actes del Centre Cívic de Vilafortuny

Veus cambrilenques, amb la conferència, Els espais de la cultura: Vilafortuny i  la memòria històrica a càrrec d’Ester Magriñá Lozano, Museòloga i Consultora del Màster de Gestió Cultural de la UOC.

Organitza: Museu d’Història de Cambrils i Antena URV

 

Diumenge, 14 de febrer, a les 11 i les 12 del matí. Torre del Port

Dins una planetari digital inflable, es projectarà el conte Exploradors del fons marí per endinsar-se en un viatge imaginari al fons del mar per descobrir on viuen les galeres. Activitat familiar inclosa al programa de les Jornades de la Galera i de la Cuina Marinera, amb aforament limitat i en sessions a les 11h i 12h.

Organitza: Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Cambrils

Col·labora: Museu d’Història de Cambrils i Antena URV

 

Dilluns, 29 de febrer, a les 7 del vespre. Biblioteca Pública Municipal

Club de lectura adult amb Maria del Mar Valls, per parlar de la novel·la Strappo de Martí Gironell.

Organitza: Biblioteca Pública Municipal de Cambrils i Antena URV

 

Dimarts, 8 de març, a les 8 del vespre. Ateneu Juvenil

En el marc del dia Internacional de les Dones, inauguració de l’exposició Itineraris de vida: dones compromeses a Catalunya, produïda per l’entitat Dones per la Llibertat i la Democràcia. Acte inclòs dintre de les Jornades per a la Igualtat de Gènere i la Salut.

Organitza: Museu d’Història de Cambrils, Antena URV i Àrea de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Cambrils.

 

Dissabte, 12 de març, a les 8 del vespre. Cripta de l’Ermita

Concert de la Coral de la URV dirigida per Montse Rios en motiu del 25è aniversari de la coral universitària. Acte inclòs a la programació d’hivern-primavera de la Cripta de l’Ermita i a les Jornades per a la Igualtat de Gènere i la Salut.

Organitza: Coral Verge del Camí, Museu d’Història de Cambrils i Antena URV

 

Divendres, 18 de març, a les 8 del vespre. Sala d’actes del Centre Cultural

En motiu de la commemoració dels 200 anys de la mort d’Antoni de Gimbernat i Arbós, conferència Antoni de Gimbernat: el seu entorn familiar i social, a càrrec de Laureà Pagarolas i Sabaté, director de l’Arxiu Històric de Protocols de Barcelona.

Organitza: Museu d’Història de Cambrils i Antena URV

Col·labora: Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils