La processó omplirà demà divendres els carrers del nucli antic i l’Orquestra Nova Saturno oferirà concert i ball al Palau Municipal d’Esports L’acte institucional del Setge tindrà lloc diumenge a la plaça del Setge a les 12 hores

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes Cultura i Festes
  • Serveis associats: Festes Cultura

Cambrils ja està preparada per viure demà divendres, 8 de desembre, els actes centrals del programa de la Festa Major de la Immaculada que s’allargarà fins diumenge 17 de desembre.

 

La Diada de la Immaculada començarà a les 11.30 hores amb la Missa Major a l’Església Parroquial de Santa Maria. A la sortida de la missa, hi haurà la processó amb la Colla Gegantera Tota l’Endenga, el Ball de Bastons de Cambrils i la Colla Castellera Xiquets de Cambrils, que desfilaran pel nucli antic acompanyats de la Cobla Ministrers de Cambrils. En arribar a la plaça de l’Església de Santa Maria hi haurà l’exhibició del Ball de Bastons de Cambrils, la ballada dels gegants i nanos de Tota l’Endenga i els pilars de la Colla Castellera Xiquets de Cambrils.

 

La jornada acabarà amb la música de l’Orquestra Nova Saturno, que a les 18 hores oferirà concert i a les 19 hores el ball de Festa Major. L’actuació tindrà lloc al Palau Municipal d’Esports i l’entrada serà gratuïta.

 

 

Acte de commemoració del Setge de Cambrils de 1640

La directora de l’Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià, llicenciada en Història i en Documentació, la Sra. Núria Gavarró serà l’encarregada de fer el parlament institucional de l’acte de commemoració del setge que va patir Cambrils el 1640 durant la Guerra dels Segadors. Aquest homenatge als cambrilencs que van morir assassinats per les tropes de Felip IV tindrà lloc diumenge, 10 de desembre, a les 12 hores, a la plaça del Setge.

 

Prèviament, a les 11:45 hores, les autoritats sortiran de la plaça de la Vila acompanyades pel seguici festiu de Cambrils. En arribar a la plaça del Setge, petarà la traca del Ball de Diables Els Cagarrieres. A continuació, l’alcaldessa, Camí Mendoza, iniciarà l’acte institucional i donarà pas a la Sra. Núria Gavarró. En acabar els parlaments, hi haurà la ballada dels gegants del Setge de la Colla Gegantera Tota l’Endenga i l’actuació del Ball de Bastons de Cambrils.

 

Podeu consultar el programa complet de la Festa Major de la Immaculada aquí.