La gran cavalcada està organitzada per l’Associació d’Antics Alumnes de la Salle amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cambrils, entitats, empreses i voluntaris. Els Heralds recolliran les cartes de tots els nens i nenes el proper dissabte 2 de gener. El 5 de gener Ses Majestats recorreran els carrers i places de la vila acompanyats per un bon grup de patges

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Festes

L’Associació d’Antics Alumnes de la Salle ja ho té tot a punt per l’arribada de Ses Majestats a Cambrils. Els tres Reis Mags d’Orient desembarcaran a les Escales Reials el proper 5 de gener a les 19 hores i, seguidament, s’iniciarà la cavalcada, que s’aturarà a la plaça Mossèn Batalla i finalitzarà a la plaça de la Vila.

El regidor de Festes, Lluís Abella, i Josep Maria Crusells i Joan Anton Plana integrants de l’Associació d’Antics Alumnes de La Salle, han presentat avui el programa dels Reis Mags d’Orient i han agraït la col·laboració de l’Ajuntament de Cambrils i de les nombroses entitats, empreses i voluntaris que hi donen suport. En total unes 150 persones es mobilitzaran perquè els Reis Mags puguin portar els regals.

Enguany, com a novetat destaca la incorporació del trenet turístic i la quadriga a la Cavalcada. Són elements que anys enrere ja hi havien participat però amb el pas del temps havien deixat de fer-ho recuperant-se aquest any. La Cavalcada estarà formada per un conjunt de carrosses i cavalls, amb els tres Reis i 98 patges. Cada Rei anirà en una carrossa gran que representa un barri de Cambrils (el Barri Marítim, l’Eixample i la Vila), una carrossa petita i dos cavalls. Seguint la línia dels darrers anys, la carrossa dels caramels tancarà la comitiva per evitar el risc de nens recollint caramels. Està previst que se’n reparteixi més de 1000 kg. A més, la modificació de petits elements de sota les carrosses i els enganxalls dels tractors permeten millorar la seguretat dels espectadors i dels membres de la comitiva reial.

Repartiment dels regals casa per casa

L’endemà dimarts, 6 de gener, els Reis Mags repartiran casa per casa les joguines i els regals als nens i nenes que ho hagin sol·licitat. El repartiment començarà a les 9 del matí pel Barri de l’Eixample, per la plaça de l’Església i per les urbanitzacions de Llevant i Ponent.

El pavelló municipal d’esports estarà obert de les 22 hores del dia 5 de gener fins a les 1:30 hores del 6 de gener perquè els patges puguin preparar la repartida de regals.

Recollida de cartes per part dels Heralds

El dissabte 2 de gener, a les 18 hores, els Heralds recorreran els carrers i places de la població per tal de recollir les cartes de tots els nens i nenes. Serà de forma simultània, a partir de les 18:45 hores, a les places del Pòsit i de La Vila.