El dissabte 26 arriba la sisena etapa de la Volta Ciclista Catalunya i el diumenge 27 s’inicia la III Scott Marathon by Continental

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes Turisme
  • Serveis associats: Cambrils Esport

El proper cap de setmana hi hauran diversos talls de trànsit i prohibicions d’estacionament a Cambrils amb motiu d’un intens cap de setmana esportiu que concentrarà dues destacades proves ciclistes: el tram final de la sisena etapa de la Volta Ciclista a Catalunya 2022 i la primera cita del circuit estatal de la Scott Marathon by Continental.

Restriccions de trànsit per la Volta Ciclista a Catalunya

El dissabte 26 de març arribarà a Cambrils la penúltima etapa de la Volta Ciclista a Catalunya, que sortirà de Salou i passarà per una vintena de poblacions, endinsant-se en el territori interior de les muntanyes de Prades i el Montsant. La cursa ciclista afectarà diversos carrers i places i molt especialment l’avinguda Diputació.

A partir de les 9 hores, la Policia Local iniciarà el tancament de carrers del recorregut, i senyalitzarà els desviaments de la circulació a les vies alternatives, ja que a partir de les 9:30 hores està previst que comencin les tasques de muntatge de la línia d’arribada de la Volta. Això afectarà principalment al tram de l’avinguda Diputació (entre el carrer Camí del Corralet i carrer Vilaseca), que quedarà tancat a la circulació de vehicles en ruta (Salou-Cambrils / Cambrils-Salou), que es desviaran pel Vial del Cavet com a ruta alternativa. Els vehicles que hagin d’arribar o sortir de la zona d’arribada de la Volta, pel tall de la circulació amb motiu del muntatge de la línia d’arribada de la Volta, ho podran fer mentre les tasques ho permetin, i així estarà senyalitzat.

En el moment de l’arribada dels ciclistes, que està prevista entre les 16:30 i les 17 hores, es tallaran al trànsit els següents carrers: av. Baix Camp, c. Barcelona, c. Santa Joaquima de Vedruna, plaça de l’Ajuntament, Vial de Cavet sentit Salou, c. Camí del Corralet, av. Diputació (sentit Cambrils), fins a l’av. Joan XXIII (on estarà ubicada la línia d’arribada).

Per aquest motiu, durant el pas de la prova esportiva també es veuran afectats serveis com parades de bus i pàrquing privats que tinguin el seu accés i/o sortida dins del recorregut. Les empres de transport públic hauran de preveure aquesta circumstància i informar a les persones usuàries que puguin queda afectats per aquesta restricció.

Prohibicions d’estacionament pels dies 25 i 26 de març de 2022

Prohibició d’estacionament

Senyalització

Horari prohibició

C. Manuel de Falla

Prohibit estacionar

De 8h dia 25/03 a 8h dia 27/03/2022

Rambla Regueral

Prohibit estacionar

De 8h dia 25/03 a 8h dia 27/03/2022

Carrer Barcelona

Prohibit estacionar

Dia 26/03/2022 de 10h a 18h

Carrer Santa Joaquima Vedruna

Prohibit estacionar

Dia 26/03/2022 de 10h a 18h

Carrer Camí del Corralet

Prohibit estacionar

Dia 26/03/2022 de 10h a 18h

Av. Diputació

(c. Camí del Corralet i av. del Sol)

Prohibit estacionar

Dia 26/03/2022 de 10h a 18h

Av. Diputació (av. del Sol i c. Joan XXIII)

Prohibit estacionar

Dia 26/03/2022 de 6h a 20 h

Av. Joan XXIII (tot el carrer)

Prohibit estacionar

Dia 26/03/2022 de 6h a 20 h

Carrer Amadeu Vives (tot el carrer)

Prohibit estacionar

Dia 26/03/2022 de 6h a 20 h

Carrer Tarongers (tot el carrer)

Prohibit estacionar

Dia 26/03/2022 de 6h a 20 h

Carrer Luis de Gongora

Prohibit estacionar

Dia 26/03/2022 de 6h a 20 h

Av. del Sol (av. Diputació i c. Tarongers)

Prohibit estacionar

Dia 26/03/2022 de 6h a 20 h

Restriccions de trànsit per la III Scott Marathon by Continental

El diumenge 27 de març el motiu de les restriccions de trànsit serà la primera prova de la III Scott Marathon BTT, que començarà i acabarà a Cambrils. La cursa comptarà amb la participació de bikers nacionals i internacionals que busquen punts UCI per al rànquing mundial al costat dels centenars de bikers amateurs que també volen rodar per una destinació reconeguda com a "Bike Destination" amb un entorn ideal per al Mountain Bike.

El dispositiu de la Policia Local comprèn la sortida neutralitzada i l’arribada des del passeig de les Palmeres per carrers de Cambrils i fins l’alçada de l’autopista AP-7 a la riera d’Alforja, des d’on els ciclistes seguiran per camins riera amunt i realitzaran una cursa de 45 o 78 quilometres per camins del Baix Camp.

Des del dissabte 26 a partir de les 8 del matí no es podrà estacionar al pàrquing públic del Parc del Pescador, i si s’escau es procedirà a la retirada dels vehicles estacionats a la meitat de part més propera al passeig de les Palmeres. Posteriorment es tancarà la zona per poder muntar la infraestructura de la prova.

El diumenge 27 a partir de les 6:30 hores es tancarà al trànsit el passeig de les Palmeres, entre el passeig La Salle, la rotonda del passeig de les Palmeres, i la rotonda Av. Horta de Santa Maria; i la rotonda del Patronat de Turisme (monument de la Vela). Les principals vies alternatives seran el pont de la intersecció del Passeig la Salle / cr. de Tramuntana, carrer Robert Gerard i port de Cambrils.

Hi hauran sortides neutralitzades a les 9:30 i  9:40 hores des de el passeig de Les Palmeres, pel carrer Robert Gerhard, av. Països Catalans, av. Adelaida, i fins l’A-7, seguint per la riera d’Alforja en sentit muntanya. Un cop hagin passat tots els ciclistes, es tornarà a obrir el trànsit. El ventall d’horaris d’arribada dels ciclistes serà entre les 11:30 i les 14:00 hores.