El mes de desembre, el dia 12, a les 19:30 hores podrem gaudir de la presentació de la musicalització de poemes d’autors cambrilencs a càrrec de Pau Fargas, amb l’espectacle Tast harmonitzat de versos cambrilencs

  • Categoritzat com: Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

Aquest diumenge 22 de novembre, a les 19:30 hores, SoMMeliers, grup format per cinc noies que combinen una base instrumental clàssica amb una personal i elegant veu de jazz, ens oferiran un variat repertori d’àries d’òpera fins a versions de hits internacionals i temes propis. Serà en un nou concert programat en la nova temporada dels ‘Concerts de Tardor’ a la Cripta de l’Ermita de Cambrils.

Des de l’any 2008 que es va inaugurar la remodelació de la Cripta, l’Associació Coral Verge del Camí, i el Departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils programen dos cicles anuals, Cicle de Tardor i Cicle de Primavera. Enguany el Cicle de Tardor compta amb un total de 7 concerts.

Una nova sonoritat

SoMMeliers fusionen la música clàssica amb el jazz oferint una nova sonoritat dins el món musical per arribar a un públic més ampli. L’estil, és una fusió sense cap ingredient de més, entre el so vellutat de la instrumentació (piano, violí, clarinet i cello) amb la naturalitat i frescor de la veu en tessitures modernes. D’aquesta manera, el repertori es forma de manera progressiva, a partir de lieds, àries i estàndards de jazz. El clàssic s’obre al món del modern, i d’aquesta amplitud de mires, arriben els temes propis i els temes de composició expressa per a la formació.

El nom de la formació, SoMMeliers, neix del paral·lelisme que van trobar-hi les components amb el món de l’enologia. El sommelier és qui fa arribar i conèixer el vi a tot aquell que el vol tastar, tal com era la intenció del grup, amb les mateixes ganes de fer arribar la clàssica i aquesta particular sonoritat del projecte a un públic ampli i divers. Un so que no és fàcil de definir, però sí de distingir, per la seva frescor, sensibilitat, naturalitat i contundència. Matisos constants, emocions que viatgen entre paisatges de jazz i de clàssica.

Davant la bona rebuda del públic als concerts i animades pels comentaris que van rebent, sorgeix la idea de gravar el seu primer disc: ‘Quinze d’abril’. Un disc que reflecteix aquesta fusió i alhora varietat d’estils i objectius musicals. Swing, lieds, temes propis i altres sorpreses conformen aquesta intenció d’arribar a tothom de manera molt directa.

Els propers concerts del cicle

El mes de desembre, el dia 12, a les 19:30 h podrem gaudir de la presentació de la musicalització de poemes d’autors cambrilencs a càrrec de Pau Fargas, amb l’espectacle Tast harmonitzat de versos cambrilencs.

El mateix cap de setmana, diumenge 13 de desembre, a les 20 h, Mrs. Brownie, de Teatre Nu, ens presenta la història d’una diva de la música negra americana que es troba al final de la seva vida, acompanyada d’un amic pianista. Cal destacar que el passat mes d’octubre Mrs. Brownie va guanyar el Premi d’Or: Premi del Públic al Millor espectacle, al IV Festival Sesnseportes d’Arts al carrer a Argentona.

Dissabte dia 19 de desembre, a les 19 h i per primera vegada a la Cripta, podrem escoltar el Poema de Nadal de Josep Maria de Sagarra, a càrrec de les veus del grup de Teatre Xerinola i l’acompanyament musical dels alumnes de l’Escola Municipal de Música de Cambrils.

També és tradició dins el cicle de concerts de tardor, el 20 de desembre, a les 20 hores, el concert de Nadal que la Coral Verge del Camí junt amb els Cor infantil de la Coral Verge del Camí ofereix des de la seva fundació l’any 1968 a tots els cambrilencs per iniciar les festes nadalenques amb música, tradició i alegria.

Els preus de les entrades estan entre 5 i 7€. Cal destacar també que tres dels concerts seran gratuïts.

Per a més informació: Departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils 977 368 484  o al web www.cambrils.cat