El xef cambrilenc és un dels 6 finalistes d’aquest prestigiós certamen estatal de cuina professional, després de classificar-se a la semifinal de Múrcia. La final del concurs per escollir el millor cuiner del 2024 es portarà a terme el 21 de març dins “Alimentaria & Hostelco” de la Fira de Barcelona.

  • Categoritzat com: Turisme

El xef Sergi Palacin, del restaurant HIU de Cambrils, és un dels sis finalistes que competirà a la gran final de la desena edició del concurs “Cocinero del Año”, que es disputarà el 21 de març a The Horeca, dins de l’esdeveniment “Alimentaria & Hostelco” de la  Fira de Barcelona. Es tracta del certamen de cuina professional mes prestigiós de l’Estat i al llarg de al seva trajectòria ha demostrat el seu suport al sector de  l’hostaleria i el reconeixement i posada en valor del nou talent.

Els 6 finalistes del concurs són reputadíssims xefs del sector a nivell estatal: Mario Montero (Restaurant UltimAtun, Jerez de la Frontera), Pedro David López (Restaurante Ramsés Kitchen, Madrid), Aitor López (Restaurant Citrus Tancat, Alcanar), Toño Rodríguez (Restaurant La Era de los Nogales, Sardas), Sergi Palacín (Restaurant Hiu, Cambrils) y Carlos Alberto Prieto (Restaurant La barra del Indiano, Valladolid).

El concurs “Cocinero del Año 2024”, organitzat pel Grupo Caterdata editora de la revista Caternews i Caternewsdigital.com, compta en aquesta edició amb un jurat de renom format per Raul Resino de Restaurant Raül Resino (1* i “Cocinero del Año 2016”), Joaquin Baeza Rufete de Restaurant Baeza & Rufete (1* i “cocinero del Año 2014), Alvaro Salazar de Restaurant Voro (2* i cocinero del Año 2018; Jose Carlos Fuentes del Restaurant Señor Pepe (cocinero del Año 2010); Cristobal Muñoz, Restaurante Ambivium (1* i Cocinero del Año 2022); Julia Pérez (Periodista Gastronòmica; Jose Carlos Capel (Crític Gastronòmic); Sergio Torres del Restaurant Cocina Hermanos Torres (3*); Paolo Casagrande del Restaurant Lasarte by Martín Berasategui (3*); Oriol Castro del Restaurant Disfrutar (3*); Susi Díaz Restaurant La Finca (1* i Presidenta Saborea España), i Jordi Butrón (Propietari i fundador de Espaisucre).

Al concurs s’hi van presentar un total de 140 aspirants, dels quals només se’n van seleccionar 12 per competir a la semifinal que es va dur a terme al CCT de Murcia el passat 22 de novembre de 2023. Cada concursant va elaborar tres plats (entrant, principal i postres) de tema lliure. El reputat jurat del concurs va valorar cada plat tenint en compte la presentació, innovació, el sabor i la idoneïtat del menú a l’hora de seleccionar els 6 finalistes. En aquella ocasió, Sergi Palacín va delectar el jurat amb la seves propostes culinàries basades en la  cuina inquieta tan característica del xef cambrilenc.

Sergi Palacín, que no pot desvetllar encara quina recepta té preparada per a la gran final, ha explicat que va sentir “una alegria immensa només d’haver resultat finalista d’aquest concurs tan reputat i competitiu”. El xef també ha afirmat que poder ser a la gran final és un “gran repte i oportunitat” tant per ell com pel seu equip i que defensaran una cuina que anomenen “inquieta” molt personal, molt sentida, equilibrada i respectuosa amb el producte.

El consistori ha felicitat al xef cambrilenc per aconseguir estar entre els 6 millors cuiners d’Espanya, ja és un gran èxit donat el nivell i nombre de participants d’aquest concurs, i li ha desitjat que el proper 21 de març continuï sumant reconeixements al seu palmarès professional.