L’acte, que es portarà a terme el 25 d’octubre, inclou una xerrada de la periodista Núria Pérez sobre emprendre i innovar. L’entitat de voluntariat sènior d’assessorament empresarial ja fa quatre anys que col·labora amb el servei Cambrils Emprèn de l’Ajuntament.

  • Categoritzat com: Comunicació Promoció Econòmica
  • Serveis associats: Ocupació

La regidora de Promoció Econòmica, Ana López, i el president de la delegació de SECOT a Tarragona, Joan Veciana, han presentat avui la jornada d’emprenedoria que l’entitat portarà a terme el proper dimecres 25 d’octubre (19:30 hores) a la Torre del Llimó. La jornada forma part dels actes de celebració del desè aniversari de la delegació de l’associació al Camp de Tarragona. El passat juny l’entitat ja va reunir una trentena de voluntaris a la Torre del Llimó i properament publicarà una breu història d’aquests deu anys, que tot just s’acompliran el proper mes de novembre.

SECOT és una entitat dedicada a l’assessorament, formació i tutories especialitzades sobre gestió i desenvolupament empresarial. Els seus membres són antics empresaris i executius que, en règim de voluntariat, ofereixen els seus coneixements i experiència a entitats, persones i empreses a nivell nacional i internacional, en el marc empresarial, de formació i de serveis socials. El perfil d’aquests voluntaris sènior és divers però tots tenen en comú el fet d’haver liderat el desenvolupament d’empreses de referència del nostre entorn o bé ocupat càrrecs de responsabilitat en empreses estratègiques ubicades al territori.

El servei municipal Cambrils Emprèn, nascut el 2002, ja fa gairebé quatre anys que treballa conjuntament amb aquesta associació per complementar l’assessorament tècnic empresarial que s’ofereix des de l’Ajuntament i afavorir la creació d’ocupació. El vincle entre l’Ajuntament i SECOT, que es va iniciar amb la signatura del primer conveni de col·laboració l’any 2013, ha donat com a resultat una seixantena d’assessoraments tècnics especialitzats, plans de millora i plans de viabilitat per empreses. Aquest 2017 el servei d’informació, assessorament i orientació de Cambrils Emprèn ja ha atès 107 persones, sense comptar les que han participat en les sessions de formació, i ha derivat onze nous casos als voluntaris de SECOT.

El programa de la jornada

La jornada d’emprenedoria del 25 d’octubre començarà a les 19:30 hores amb una presentació a càrrec de la regidora de Promoció Econòmica, Ana López. A continuació, la periodista Núria Pérez oferirà una xerrada sobre emprendre i innovar. La cloenda anirà a càrrec de l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza.

Núria Pérez és periodista i subdirectora del Diari de Tarragona des del 2011. Anteriorment, havia estat directora de Comunicació Corporativa de l’Ajuntament de Reus (2007-2011), responsable de comunicació de REDESSA (2005-2007) i redactora en cap de Dossier Econòmic de Catalunya (1999-2000).

L’any 2016 va publicar el llibre “Emprendre i innovar”, que fa un reconeixement al caràcter emprenedor que ha identificat el desenvolupament econòmic i social de les nostres comarques. El llibre recull quinze experiències empresarials impulsades per joves del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre que en no trobar feina van decidir crear-la, amb un gran capacitat de treball i d’assumir riscos.