El membres de l’entitat -antics empresaris i executius- ofereixen la seva experiència a les persones derivades des de Cambrils Emprèn
- Categoritzat com: Comunicació Ocupació Promoció Econòmica
- Serveis associats: Ocupació
El servei municipal Cambrils Emprèn de la regidoria de Promoció Econòmica ja ha derivat els dos primers projectes als voluntaris de l’associació SECOT (Voluntariat Sènior d’Assessorament Empresarial) perquè complementin l’assessorament tècnic empresarial que es porta a terme des de l’Ajuntament. Es tracta de casos concrets que, per la pròpia naturalesa del projecte, requereixen aquest servei per a l’assoliment dels objectius de les persones emprenedores.
L’associació SECOT, formada per antics empresaris i executius, va signar el desembre un conveni amb l’Ajuntament de Cambrils per fomentar l’emprenedoria al municipi. Els seus membres són professionals qualificats, antics empresaris i executius, que amb esperit altruista, assessoren de manera confidencial analitzant, oferint el seu diagnòstic i proposant accions pel desenvolupament empresarial.
Uns dels primers emprenedors assessorats per SECOT són Moisès Cruañas i David Curto, que han creat un prototip d’embarcació per netejar aigües litorals. Els dos joves ja s’han entrevistat en diverses ocasions amb els dos voluntaris que els estan donant suport amb l’elaboració del Pla d’Empresa. Les reunions es porten a terme a les mateixes dependències de l’Ajuntament.
La regidora de Promoció Econòmica, Carme Cros s’ha mostrat molt satisfeta amb la feina que està realitzant SECOT. “La seva experiència directiva és molt valuosa pels emprenedors que comencen, comptar amb l’associació és una gran oportunitat per complementar l’assessorament de Cambrils Emprèn en els projectes més complexos”, ha assegurat la regidora.
Tallers gratuïts
Cambrils Emprèn treballa per donar suport a les persones emprenedores i al teixit empresarial amb la finalitat de difondre l’esperit emprenedor i la cultura d’empresa, el foment de la creació de l’activitat empresarial i la consolidació de la microempresa.
En aquesta línia, aquest març també ha programat dos tallers gratuïts. Dimarts va començar al Centre Cívic les Basses el taller “Negociació bancària per a l’emprenedor/a i l’autònom/a” per donar a conèixer quins són els elements principals que valorarà el banc de la nostra empresa a l’hora de decidir si accepta el risc de deixar-nos diners. I la setmana que ve es portarà a terme el curs “Tinc una idea de negoci. Té futur?”, que explicarà l’estudi de mercat que cal fer abans de posar en marxa un negoci i donarà eines i recursos per saber si la idea és viable i té possibilitats d’èxit.